Vinterproblem

Slik slipper du unna

Nå er det kaldt vær i store deler av Norge og mange plages av is på innsida av rutene på bilen sin. Her er tipsene som gjør at du unngår å måtte skrape.

IRRITERENDE: Isen på innsiden av bilrutene er ofte vanskeligere å få bort enn isen på utsiden. Fjerner du fuktigheten i bilen er problemet løst. Vi har tipsene. Foto: Rune Korsvoll
IRRITERENDE: Isen på innsiden av bilrutene er ofte vanskeligere å få bort enn isen på utsiden. Fjerner du fuktigheten i bilen er problemet løst. Vi har tipsene. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå som kulda har gjort sitt inntog igjen, må man slite med is på både utsiden og innsida bilrutene, men sistnevnte er ofte vanskeligst å bli kvitt.

Årsaken til at det danner seg is på innsida av frontrutene er fuktighet. På dager med sol smelter og kondenserer snø og is som befinner seg på gulvet i bilen, og blir til fuktighet som legger seg på vinduene. Når kvelden kommer og temperaturen synker under null, blir fuktigheten til is på innsida av rutene.

Det finnes måter å bli kvitt problemet på. Først og fremst må du fjerne fuktigheten i kupeen. Deretter gir du rutene en skikkelig vask med salmiakk-vann.

Bruk et håndkle

Start med å banke snøen av skoene når du setter deg inn i bilen. Neste gang du skraper isen fra rutene, legger du et håndkle på toppen av dashbordet. Det samler opp isen og snøen som faller ned. Ta det med deg ut av bilen.

Neste trinn er å fjerne snøen og isen som ligger på mattene i bilen. Det vil gjerne også være mye fuktighet i stoffmattene på gulvet. Et godt lag med gamle aviser under mattene, vil suge til seg det meste av denne fuktighet. Skift aviser etter et par dager.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer