Triks og tips for rimeligere bilhold

Slik sparer du 25.000,-

Det koster rundt 100.000 kroner i året å eie en ny bil. Med noen enkle grep sparte denne familien 25.000 kroner i bilregnskapet.

SPARER MYE: – Ved å gjøre en del enkle tiltak, som å tanke når diesel er billigst, kjøre brukbil, sjekke prisen på forsikring og skifte hjul selv, sparer vi mange tusen kroner i året, sier Marie K. Evensen. Her med god hjelp fra barna Iver og Oskar. Foto Rune Korsvoll
SPARER MYE: – Ved å gjøre en del enkle tiltak, som å tanke når diesel er billigst, kjøre brukbil, sjekke prisen på forsikring og skifte hjul selv, sparer vi mange tusen kroner i året, sier Marie K. Evensen. Her med god hjelp fra barna Iver og Oskar. Foto Rune Korsvoll Vis mer
Publisert

– Ved å fylle tanken den dagen i uka det er billigst, bytte hjul selv, sjekke prisen flere steder på forsikringen, og så videre, har vi kuttet bilutgiftene med mange tusen kroner i året. Mest penger sparer vi på å kjøre biler som er litt brukte. Vi mener det utgjør rundt 10.000 kroner i året, kanskje enda mer.

Det sier Marie K. Evensen til Dinside. Familien på fire fra Nes i Akershus er avhengig av to biler for å få hverdagen til å gå rundt. Bil er en stor utgiftspost i familiebudsjettet, men med noen enkle tiltak har de klart å kutte bilregnskapet med mange tusen kroner.

De to største postene

Kjøper du en ny bil til i overkant av 400.000 kroner, koster den deg hele 97.540 kroner i året å eie, ifølge tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV). Den største utgiftsposten er verditap, eller avskrivning om du vil, som beløper seg til 39.286 kroner i året for en ny familiebil.

Drivstoff er den nest største utgiftsposten. Dersom du har en gjennomsnittlig kjørelengde på 15.000 kilometer i året og bilen bruker 0,70 liter på mila, utgjør dette 17.745 kroner i året. Vi har da brukt en veiledende pris på bensin, som i forrige uke lå rundt 16,90 kroner per liter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer