Bensinpriser

Slik sparer du tusenlapper

Bensinprisen nærmer seg rekordhøye 26 kroner og er stigende. Du vil bli overrasket over hvor enkelt du kan spare over 6000 kroner.

REKORDHØY BENSINPRIS: Med noen enkle triks kan du enkelt spare flere tusen kroner i året på bensin. Med er viktig med de rekordhøye prisene vi har i dag. Foto: Rune Korsvoll
REKORDHØY BENSINPRIS: Med noen enkle triks kan du enkelt spare flere tusen kroner i året på bensin. Med er viktig med de rekordhøye prisene vi har i dag. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er bare noen uker siden vi ble forskrekket da bensinprisen økte til 20 kroner per liter. Nå er den nesten 26 kroner – over 27 kroner enkelte steder – og det er lite som tyder på at den vil gå ned med det første.

Rekordhøye priser gjør store innhogg i budsjettet til mange familier. Kjører du 15 000 kilometer i året og bilen bruker 0,85 liter på mila, svir du av 1275 liter bensin i året. Da bruker du av over 33 000 kroner på bensin i år.

Med så høye bensinpriser er det imidlertid også gode muligheter til å spare mye penger med relativt enkle tiltak. Kutter du 20 prosent av forbruket, noe som er fullt mulig, sparer du 6600 kroner i året.

Dropp store hjul og automat

De største innsparingene kan du gjøre hvis du er bevisst når du kjøper deg ny bil. Velger du en bil medet tradisjonelt automatgir, bruker den ofte 10 prosent mer bensin enn en bil med manuelt gir. Bare det utgjør en ekstra kostnad – eller innsparing og du velger manuelt gir – på 3 300 kroner i året.

Store hjul er en annen ting som drar opp forbruket betydelig. Dette kommer veldig godt til syne når det gjelder elektriske biler. På sin nye elektriske i4, oppgir BMW rekkevidden til bilen til 510 kilometer med 18 tommers standard hjul og 417 kilometer med tøffe 20 tommers hjul.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer