Slutt på tradisjonell priskrig på drivstoff

Slik svarer konkurrentene på Circle Ks prisstunt

Servicestasjonskjeden valgte å bryte mønsteret med lavpris to dager i uka.

PRISKRIG: Circle K vil ha slutt på den tradisjonelle prisujevnheten i løpet av uka. Her fra Circle Ks stasjon på Fornebu, i Bærum kommune. Foto: NTB Scanpix
PRISKRIG: Circle K vil ha slutt på den tradisjonelle prisujevnheten i løpet av uka. Her fra Circle Ks stasjon på Fornebu, i Bærum kommune. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

29. november i fjor gikk Circle K ut med melding om at de ville droppe den tradisjonelle drivstoff-priskrigen på alle sine pumper og heller forsøke å holde prisene jevnere gjennom uka.

I mange år har bensinstasjonene – eller servicestasjonene, som de egentlig heter – operert med en spesiell pristaktikk: Billigere drivstoff fram mot mandag og torsdag formiddag hver uke.

Samtidig som Circle K valgte å droppe disse ujevne prisene, skal de også ha satt ned den veiledende prisen på bensin og diesel med én krone literen.

– Ikke sluttet å senke prisene

Dette er grep kjeden gjorde etter at analyseselskapet Kantar TNS hadde gjennomført en undersøkelse på vegne av selskapet. Den viste – ikke så overraskende – at flertallet ønsket å kunne fylle drivstoff på tidspunktet de selv valgte, framfor å styre etter bestemte dager, med lav pris.

Kjeden håper dermed også at mønsteret med opphopning av biler ved stasjonene på søndag kveld, samt mandag og torsdag formiddag, opphører.

– Vi håper at mer stabile priser vil bety jevnere trafikk, mindre kø ved pumpene og en bedre kundeopplevelse på våre stasjoner, sier kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen i Circle K til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer