Sikreste bil så langt

Slik taklet Tesla Model 3 kollisjonstesten

Det ser dramatisk ut når Teslas nye Model 3 krasj-testes, men faktum er at den får det beste resultatet av alle biler i Euro NCAPs nye, strenge test.

IKKE DRAMATISK: Det ser dramatisk ut, men er det ikke. Tesla Model 3 er den sikreste bilen Euro NCAP har testet etter de nye, strenge test-prosedyrene. Foto: Euro NCAP
IKKE DRAMATISK: Det ser dramatisk ut, men er det ikke. Tesla Model 3 er den sikreste bilen Euro NCAP har testet etter de nye, strenge test-prosedyrene. Foto: Euro NCAP Vis mer
Publisert

Euro NCAP har testet seks nye biler og fire får toppkarakteren fem stjerner: Tesla Model 3, Skoda Scala, Mercedes-Benz B-klasse og Mercedes-Benz GLE. Kia Ceed og DS 3 Crossback får fire stjerner i standard-utførelse, men i Norge har begge bilene en såkalt Safety Pack som standard. Dermed kan også begge disse smykke seg med fem stjerner.

Tesla beste bil

Mest imponerende er likevel Tesla Model 3. En totalsum på 94 poeng, er den høyeste som Euro NCAP har gitt til noen bil etter at nye og strengere test-prosedyrer ble innført for en tid tilbake. Model 3 gjør det svært godt både i frontkollisjon i 64 km/t og i sidekollisjoner.

Testen av sikkerhetsutstyret, som den automatiske nødbremsen for biler fotgjengere og syklister, fil-holderen og fartsholderen som sikrer riktig avstand til bilen foran, er spesielt imponerende. Alt er godt dokumentert i videoen her:

Skoda med fem stjerner

En annen nykommer som gjør det bra er Skoda Scala. Den får fem stjerner, blant annet på grunn av svært god sikring av alle voksne passasjerer i alle de forskjellige krasj-testene. Den er blant de sikreste småbilene som Euro NCAP har testet etter de nye, strenge prosedyrene, sammen med blant andre Mazda 3 og Mercedes-Benz A-klasse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer