Slik tar du vekk de sorte prikkene i lakken

Det er enkelt: Se videoen over, les artikkelen under - og kjøp produktene du trenger.

SKUMLE PRIKKER: Etter en tid i trafikken får bilene en ru overflate med masse synlig og usynlig forurensning. Dette bør bort før det skader lakken. Foto:  BJØRN-AAGE BREDAL
SKUMLE PRIKKER: Etter en tid i trafikken får bilene en ru overflate med masse synlig og usynlig forurensning. Dette bør bort før det skader lakken. Foto: BJØRN-AAGE BREDAL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter en typisk norsk vinter, med salting, snø og slaps, kombinert med piggdekk på veiene, er det ikke rart at deler av asfalten legger seg på bilen.

Her viser vi deg hvordan du fjerner de sorte prikkene før de blir rust.

Nupper

Sorte prikker og nupper i lakken, er i og for seg to adskilte problemer. Selv om de sorte prikkene, som er rester av asfalt (olje og tjære), lager nupper, vil du oppleve at det fortsatt er nupper i lakken etter du har fjernet dette.

Dette er gjerne rester av piggstøv og andre mekaniske partikler, som har «boret» seg fast i lakken din.

Du kan fjerne både tjærerester (de sorte prikkene) og piggstøv (nuppene) i en og samme operasjon, men det er ikke å anbefale.

SLIK GJØR DU DET:

1. Vask bilen grundig. Se her for hvordan du gjør dette

2. Fjerne alt av tjære og asfaltrester med en tjærefjerner (som for eksempel Autoglyms «Tar Remover»). Dette gjør du under lista der den verste møkka befinner seg.

3. Hvis du ønsker, går du nå over hele bilen med Korrosol eller Iron-X, kjemikalier som er konstruert for å fjerne metall-partikler. NB! Du bør ha tilgang til en høytrykksspyler dersom du velger å bruke dette. Partikler av andre materialer enn metall blir ikke fjernet med kjemikaliene. Til det trenger du clay for å fjerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer