Hva gjør du om bilen fryser i kulda?

Slik tiner du frosne låser og ladeluker på 15 sekunder

Det er egentlig superenkelt å åpne den gjenfryste ladeport-luken på elbilen.

GRATIS-TRIKSET: Lukene til ladeport og bensinlokk har en tendens til å fryse igjen i kulda. Du tiner dem på noen sekunder, ved hjelp av plastposetrikset. Foto: Rune Korsvoll
GRATIS-TRIKSET: Lukene til ladeport og bensinlokk har en tendens til å fryse igjen i kulda. Du tiner dem på noen sekunder, ved hjelp av plastposetrikset. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert

Før var det bare låsene på bilen som frøs i kulda. Nå har det dukket opp et nytt problem. Og det skjer som regel når du har det travelt og skal på jobb.

Hutrende står du der og skal prøve å få opp dørlåsen eller luka til bensintanken. Den er så stivfrossen at du ikke en gang får inn nøkkelen.

Eller kanskje er det luka til ladeporten som er full av is og som nekter å la seg åpne, slik at du ikke får strøm til noen nye kilometer «på tanken». Alt er frosset igjen.

PLASTPOSETRIKSET: Så enkelt tiner du låser og luker på bilen. Foto: Rune Korsvoll
PLASTPOSETRIKSET: Så enkelt tiner du låser og luker på bilen. Foto: Rune Korsvoll Vis mer

Slik løser du det

I stedet for å stå der med nakne hender, neglesprett og fyrstikker i et forsøk på å tine opp bilen, bør du prøve Dinsides plastposetriks. Det er enkelt, gratis og tiner både låser og luker i løpet av 15 sekunder og består bare av to punkt:

  1. Fyll en bærepose (bruk gjerne to poser oppe i hverandre) halvfull med varmt vann.
  2. Legg posen på låsen eller luken, og hold den der i noen sekunder.

På grunn av den store varmemengden i posen, vil selv den mest gjenstridige isen tine raskt.

Dette er atskillig mer effektivt enn både fyrstikkflammer og låsespray. Sistnevnte bidrar forresten til å «tørke ut» låsen, slik at den blir enda vanskeligere å åpne neste gang ...

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer