13 000 bulker

Slik unngår du black friday-bulken

I handlestresset fram mot jul blir rundt 13 000 parkerte biler påkjørt og bulket. Følger du noen enkle råd kan du unngå black friday-bulken.

DERFOR SMELLER DET: Black friday-bulken skyldes ofte flere stressede sjåfører. I tillegg er ofte ryggesensorer og ryggekameraet, som vi er blitt vant til å bruke, tildekket av skitt eller snø på denne tiden av året. Foto: Colourbox
DERFOR SMELLER DET: Black friday-bulken skyldes ofte flere stressede sjåfører. I tillegg er ofte ryggesensorer og ryggekameraet, som vi er blitt vant til å bruke, tildekket av skitt eller snø på denne tiden av året. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor ga koronatiltakene med stengte kjøpesentre og butikker en kraftig nedgang i småkollisjoner på p-plasser og i parkeringshus. Da ble det i november og desember registret 8 400 påkjørsler av parkerte biler, mot nesten 13 000 sammenlignet med den samme perioden i 2019, ifølge tall fra Finans Norges trafikkskadestatistikk.

I tillegg kommer et nesten like stort antall som er registrert som bulking i forbindelse med rygging.

Ifølge statistikken bulker menn nesten dobbelt så mye som kvinner.

Toppen av isfjellet

Sannsynligvis er dette bare toppen av det berømt isfjellet. Dette er bare de bulkene som blir rapportert inn til forsikringsselskapene i form av skademeldinger. Mange velger å betale bulken fra egen lommebok, fordi det ikke lønner seg å bruke forsikringen. Eller de lar bulken være, med påfølgende verditap på bilen.

Nå er korona-nedstengningen over og trafikken tilbake i det normale. Forsikringsbransjen frykter en kraftig økning i antall småbulker i forbindelse med black friday og innspurten i julehandelen.

Det kan bety at skadeutbetalingene kan bli på linje med 2019 – da det ble utbetalt 139 millioner kroner til småbulker. Eller enda høyere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer