Borttauing av parkerte biler

Slik unngår du borttauet bil og tusenlapper i bot

Hvert år blir mange tusen biler tauet bort på grunn av vårrengjøring av gatene. Det gjør at gateparkerte biler står utrygt parkert.

TAUER BORT BILER: Kommer det opp et slikt skilt der du har parkert bilen, kan den forsvinne etter bare 24 timer. Det blir raskt veldig dyrt. Bildet er fra Frogner i Oslo. Foto: NTB Scanpix
TAUER BORT BILER: Kommer det opp et slikt skilt der du har parkert bilen, kan den forsvinne etter bare 24 timer. Det blir raskt veldig dyrt. Bildet er fra Frogner i Oslo. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Endelig er vår og sommer på vei, sier du? Enig. Men i denne tida er det flere ting å se opp for, også når det kommer til bilhold.

Du må skifte hjul på bilen. Gjerne ta vårstellet, med en grundig vask. Huske å betale den nye trafikkforsikringsavgiften. Og du må for all del unngå at bilen din blir tauet bort.

Hvert år har nemlig byene vårrengjøring, hvor gatene gjøres klare til 17. mai- feiring og sommer. Dette arbeidet har allerede startet eller vil begynne snart i de fleste delene av landet.

Her gir vi deg tipsene for at du skal unngå at din bil blir et offer for årets vårrengjøring og at du blir tusenvis av kroner fattigere.

3.000 tauet bort i Oslo

Problemstillingen kan være reell i hele landet, men med mer enn 600.000 mennesker i bykjernen og trangt om parkeringsplassene, er det trolig i Oslo den er aller størst.

I fjor ble 3.036 biler tauet bort fra hovedstadens parkeringsplasser, i tidsperioden (slutt mars-midt mai) for vårrengjøringen - vel og merke inkludert vanlige feilparkeringer.

Gebyret for borttauing varierer fra by til by. I Oslo koster det for eksempel 2.400 kroner om du har vært så uheldig å få bilen fjernet fra det du anså som den perfekte parkeringsplass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer