Våre beste tips

Slik unngår du dette

Is og dugg på innsida av frontruten er både irriterende og farlig. Det er som regel din egen feil at det blir sånn. Problemet kan enkelt løses.

DUGGFRITT: Dugg på innsiden av bilrutene, skyldes at kupeen er full av fuktighet. Den blir ikke borte av seg selv. Tre enkle tips kan løse problemet. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå på fuktige høstdager er det mange bileiere som sliter med dugg på rutene i bilen. Det kan være irriterende. Så fort de første kuldegradene kommer, forvandles dugg til is. Å skrape bort isen på utsida av bilrutene er ille nok. Isen innvendig er det verre å bli kvitt. Den kommer tilbake hver morgen når det er kuldegrader.

For å unngå is og dugg på innsida av bilvinduene, må du fjerne fuktigheten i bilen. Her er triksene som gjør at den forsvinner som dugg for sola.

Salmiakkvann

De fleste moderne biler har et klimaanlegg som skal kunne hjelpe til med å tørke opp luften i kupeen. Det er ikke alltid anlegget klarer det, spesielt ikke dersom du har mye småkjøring. Noe som gjør at dugg og is legger seg på rutene, er at de har et belegg med skitt og støv.

Du merker det kanskje ikke, men slik ser det ut når du drar over innsida av frontruten på bilen med en hvit klut vridd opp i salmiakkvann. Du vasker bilen utvendig, men innsida av rutene er fort gjort å glemme.

Avis-trikset

Sett i gang. Salmiakkvann fjerner all skitten som er «grobunn» for dugg og is. I tillegg har du nå plutselig fått mye bedre sikt. Ikke minst nå om dagen med lav høstsol midt i ansiktet, eller mørke, regnvåte høstkvelder, er dette svært viktig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer