Slik unngår du fellene

Man bør være ytterst forsiktig når man kjøper bruktbil med heftelser, advarer NAF. Men det finnes noen enkle regler som bør følges.

Publisert
Sist oppdatert

La oss ta et eksempel:Kari skal kjøpe bil, og finner drømmebilen i avisen. Eieren, Peder, forlanger 200.000 kroner. Etter å ha sjekket brønnøysundregisteret finner hun ut at bilen har heftelser for 150.000 kroner. Disse består av to billån, ett på 100.000 kroner til Møller bilfinans, og et på 50.000 kroner til DNB.

- Man bør få en oversikt over heftelser og kreditorer fra Brønnøysundregisteret, anbefaler advokat Mette Lohne i NAF.

Samtidig er det viktig å huske på at heftelser kan være nedbetalt uten at det har rukket å bli oppdatert i registeret. Man bør derfor alltid kontakte kreditorer og få en skriftlig bekreftelse på hvilket beløp som må betales for at heftelsene skal strykes.

Det kan også ta noen dager før heftelsene blir registrert i Brønnøysundregisteret, så man må følge med hver eneste dag frem til overtagelse av bilen.

Kontakt kreditorene

Tilbake til Kari og Peder: Det aller enkleste ville vært om Peder nå kunne betalt ut lånene før han selger bilen til Kari, men Peder har ikke 150.000 kroner på konto.

De har da to muligheter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer