Slik unngår du innbrudd i bilen

Sommeren er høysesong for innbrudd i bilen. Vær forsiktig!

HOLD DET RYDDIG: Hold det ryddig i bilen, og fjern alle verdisaker. Gjenstander som ligger løst og synlig vil ikke bli dekket av forsikringsselskapet.  Foto: ALL OVER PRESS
HOLD DET RYDDIG: Hold det ryddig i bilen, og fjern alle verdisaker. Gjenstander som ligger løst og synlig vil ikke bli dekket av forsikringsselskapet. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er vanskelig å sikre seg helt mot biltyveri, men det er lurt å gjøre alt man kan for å unngå at det skjer.

Her er noen enkle tips til deg som skal bruke bilen mye i sommer.

Disse stedene er det farligst å sette bilen

1. Fjern verdisaker

Først om fremst bør man fjerne alt av synlige gjenstander som kan være av interesse for biltyvene.

Det som oftest tiltrekker seg tyvene er mobiltelefoner, lommebøker, solbriller eller andre verdigjenstander. Det trenger ikke å være av stor verdi heller. Mynter i koppholderen kan være nok til at noen bryter seg inn.

Alt av verdisaker skal være låst inn i hanskerom eller bagasjerom. Dersom mobiltelefonen din ligger i passasjersetet og blir stjålet, vil ikke tapet nødvendigvis dekkes av forsikringsselskapet.

2. Parker klokt

BRUK HODET: Vær nøye på hvor du setter fra deg bilen. Oppsøk steder hvor det er mange mennesker, andre biler og godt opplyst. Foto: Colourbox.com
BRUK HODET: Vær nøye på hvor du setter fra deg bilen. Oppsøk steder hvor det er mange mennesker, andre biler og godt opplyst. Foto: Colourbox.com Vis mer


Det kan også være lurt å tenke seg om en ekstra gang før man setter fra seg bilen. Hvor du parkerer kan nemlig også være en avgjørende faktor til om bilen din får stå i fred eller ikke.

Unngå å sette fra deg bilen på øde parkeringsplasser med lite mennesker og dårlig belysning. Dette er steder hvor arbeidsforholdene er perfekte på tyvene. Er det ingen andre biler på parkeringsplassen, så er det ofte en grunn til det.

Ligger det mye knust glass i veien, så kan det være et tegn på at det er utsatt område hvor det begås innbrudd eller skadeverk regelmessig.

Biltyvene får stadig nye og snedige måter å ta seg inn i bilen din på

3. Lukk og lås

Selv om det virker ganske selvsagt, er det gjerne disse tingene vi glemmer først.

Dobbeltsjekk at alle vinduer er lukket, at eventuelle soltak er igjen og viktigst av alt: At bilen er låst.

Du vil nemlig kunne få problemer med forsikringen dersom det skjer et innbrudd i bilen med åpent vindu eller ulåst dør.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer