Slik unngår du innbrudd i bilen

Ifølge Finansnæringens hovedorganisasjon har øst-europeiske bander bidratt til økte forsikringsutbetalinger i sammenheng med innbrudd i bil. Les hvordan du kan unngå å bli en del av statistikken.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da den elektroniske startsperren ble innført for mer enn et tiår siden, ble det langt vanskeligere å stjele biler. Bilinnbrudd derimot, er fortsatt ikke mer komplisert enn å knuse en siderute. Ditt mål må derfor bli å unngå at kjeltringen velger akkurat din bil. Her følger våre tips:

1. Du må selvsagt alltid lukke og låse bilen, selv om du kun skal gjøre et kort ærend.

2. Like selvsagt er det at du aldri går fra bilen med vinduer eller soltak åpne, selv om du planlegger å kun bli borte et minutt eller to.

3. Hvis du har bilalarm, bruk den - alltid. Hvis du ikke har bilalarm, bør du seriøst vurdere å investere i en. Be verkstedet som monterer bilalarmen om å plassere alarm-klistremerker både i frontrute, bakrute og i begge fremre sideruter. En bilalarm bør også alltid ledsages av en blinkende, rød diode som tydelig viser at din bil er ekstra godt sikret.

4. Hvis du har tid og mulighet, forsøk å holde bilen ryddig og tom. En tom bil er relativt uinteressant fra en kjeltrings perspektiv, mens en rotete bil full av ting derimot kan fremstå som spennende.

5. La ALDRI verdisaker som lommebøker, vesker, telefoner, MP3-spiller, adgangskort, nøkleknipper og lignende ligge synlig i bilen. Denne huskeregelen gjelder også i opplyste kjøpesenterparkeringshus. Vær klar over at desperate kjeltringer av den rusavhengige typen kan oppfatte selv en CD eller en sigarettpakke som verdisaker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer