Biltrafikk sommeren 2020

Slik unngår du køen

Rekordmange nordmenn skal bruke ferien i bil. Det gir økt risiko for både uhell og lange køer.

UNNGÅ KØ: Det spås rekordmange norske biler på veiene i sommerferien. Da kan statistikk hjelpe deg å unngå tider når sjansene er størst for kø. FOTO: TROND J. STRØM
UNNGÅ KØ: Det spås rekordmange norske biler på veiene i sommerferien. Da kan statistikk hjelpe deg å unngå tider når sjansene er størst for kø. FOTO: TROND J. STRØM Vis mer
Publisert

Hele 1,3 millioner nordmenn skal på bilferie i sommer. Det viser en undersøkelse gjennomført av Respons Analyse på oppdrag for Fremtind.

Det begynner å bli vidt kjent at flere nordmenn enn vanlig vil bruke veien for en norsk ferie i 2020. Corona-pandemien påvirker ferievalgene til folk, slik at det spås lange køer på veiene våre denne sommeren. Da er det lurt å bruke litt tid på planlegging, så du slipper en del av frustrasjonen med å plutselig stå bom stille midt på E6.

- Legger du opp kjøredagene smart, kan du få fin flyt, sier leder for Innovasjonslab, Svein Skovly, i Fremtind.

- Unngå denne dagen!

Forsikringsselskapet har de siste tre årene registrert biler som til sammen har kjørt mer enn 360 millioner kilometer. De mener derfor data fra disse somrene kan gi noen hint om når det er best å kjøre.

For eksempel er sommermånedene, juni, juli og august, månedene i året nordmenn kjører mest. Fredager i skoleferien er på topp ti blant de dagene hvor det kjøres mest i løpet av et helt år.

- Ingen har lyst til å tilbringe store deler av sommerferien i kø. Derfor bør bilistene unngå å kjøre på fredager. De store trafikkmengdene starter allerede i 12-tida, og det roer seg ikke før etter klokken 19 på kvelden, forteller Skovly.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer