Hvordan ta best vare på bilen

Slik varer bilen lenger

­Det skal som regel ikke så mye hokus-pokus til for at bilen skal holde seg i verdi. Her er NAFs beste tips.

SLIK VARER DEN LENGER: Bruktbilsalget satte ny rekord i 2020. Her får du fem enkle tips som vil gjøre at både sikkerheten og verdien på bilen din vil vare enda lenger.
SLIK VARER DEN LENGER: Bruktbilsalget satte ny rekord i 2020. Her får du fem enkle tips som vil gjøre at både sikkerheten og verdien på bilen din vil vare enda lenger. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2020 ble det satt ny norsk rekord i bruktbilhandel. Hele 519 288 biler byttet eier.

Blant de mer enn en halv million bilene var det snakk om både strøkne biler i millionklassen og gamle rustholker til «gi bort»-pris - samt et stort antall elbiler, bensinbiler dieselbiler og hybrider.

Ser man på totaltallene var det langt fra noen elbil som endte opp som Norges mest solgte bil i 2020 - men en gammel favoritt.

Så hvordan skal man klare å best mulig ta vare på bilen sin - uansett ny, gammel eller hvilken drivlinje - så den ikke faller for raskt i pris? Ifølge NAF er biler som er godt ivaretatt med jevnlig vedlikehold mest attraktive.

– Tar du godt vare på bilen din, får også du mest mulig igjen for den når den skal selges, sier senior kommunikasjonsrådgiver Nils Sødal i bileier-organisasjonen.

Fem tips

De har en liste på fem relativt enkle grep som gjør at bilen vil holde seg bedre i verdi, samtidig som den også vil bli tryggere i trafikken.

– Følg våre tips. Da har du en driftssikker bil, som også er attraktiv på bruktmarkedet, sier Sødal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer