Slik velger du det beste billånet

Går du med planer om å bytte gamlebilen i noe nytt og spenstig? Da er det stor sannsynlighet for at du også sitter og ser på billån.

LÅN: Skal du kjøpe deg drømmebilen må du ofte ut med en god slump penger. Da er det viktig å sjekke flere alternativer, på den måten kan du spare tusener.  Foto: Per Ervland
LÅN: Skal du kjøpe deg drømmebilen må du ofte ut med en god slump penger. Da er det viktig å sjekke flere alternativer, på den måten kan du spare tusener. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ta deg god tid til å sjekke flere tilbud før du bestemmer deg, det er ikke alltid din egen bank kan gi deg det beste på markedet.

- Selve prosessen viser seg å være kort for de aller fleste kundene som ønsker billån, derfor er det viktig å velge bank med omhu. Et godt tips er å sjekke bankens generelle kundetilfredshet, sier produktansvarlig for billån og forsikring Kristian Vadseth i Skandiabanken i en pressemelding.

LES OGSÅ: Kanskje du bør lease nybilen istedet?

Vurder låneform nøye

Det kan for mange være fristende å slå billånet sammen med boliglånet, både for å ha det samlet og for å slippe å betale så mye ekstra i måneden som følge av tilleggsinvesteringen. Justerer du den månedlige innbetalingen tjener du også på rentene.

Det oppfordrer imidlertid verken Skandiabanken eller Gjensidige deg å gjøre, med mindre du tar visse forholdsregler.

- De fleste har nominelt lån og ikke fleksilån, forteller forbrukerøkonom Magne Gundersen i Sparebank 1 til Dinside.

- Om du kjøper bil ved å øke lånet på huset er det viktig at du også øker nedbetalingstakten. Om ikke vil du bruke kanskje 20 år på å nedbetale bilen, selv om du selger den og kjøper ny bare etter fire –fem år. Betaler du den ned så sakte forsvinner kanskje hele rentegevinsten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.