Slik velger du sikkert

Her finner du de sikreste bilmodellene.

Publisert
Sist oppdatert

En sikker bil kan være det som utgjør forskjellen mellom liv og død i trafikken.

Statens Vegvesen jobber for å få ned antall hardt skadde og drepte i trafikken, og oppfordrer folk om å prioritere bilens sikkerhet ved kjøp av bil, som ett av tiltakene for å oppnå dette.

Et tips for et sikkert valg er å være på stjernejakt.

Sikrest med eller uten pigger?

Fem stjerner

Euro NCAP gjennomfører krasjtester av biler, som de rangerer med en score fra en til fem stjerner. Bilmodellene som kommer best ut av testingen, får fem stjerner, og det er disse bilene vi bør velge, ifølge Vegvesenet.

Les alt om de nye kollisjonstestene her.

Og det kan se ut til at nordmenn allerede er relativt sikkerhetsbevisste, i det minste får samtlige fem bilmodeller som det ble solgt mest av i Norge 2010, fem stjerner i Euro NCAP-testene. Dette gjelder blant annet salgsvinner Volkswagen Golf, og Volvo V70 som er på en klar andreplass. Det er imidlertid viktig å huske på at stjernene og poengene ikke kan sammenlignes direkte fra en modell til en annen - bilens kategori må også tas med i beregningen og i særdeleshet faktorene størrelse/vekt. Således vil det være naturlig å sammenligne Volvo V70 med Ford Mondeo, VW Passat, Citroën C5 og Toyota Avensis, for eksempel - mens VW Golf bør sammenlignes med Ford Focus, Opel Astra, Peugeot 308 og lignende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer