Trafikksikkerhet

Slik vil Continental forhindre ulykker mellom bil og sykkel

Skal gi bilisten et øye i blindsonen.

TRYGGERE BYMILJØER: Continentals nye kortdistanseradar kan bidra til å forhindre ulykker mellom bil, syklister og gående, sier selskapet. Foto: Continental
TRYGGERE BYMILJØER: Continentals nye kortdistanseradar kan bidra til å forhindre ulykker mellom bil, syklister og gående, sier selskapet. Foto: Continental Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En ny kortdistanseradar fra dekkprodusenten Continental skal kunne gjøre det enklere for bilister og syklister på veiene.

- Dette systemet kan hindre en rekke ulykker mellom bil og sykkel. Eller også gående, ved at radaren vil hjelpe bilisten i blindsonen, forteller produktsjef for personbildekk hos Continental Norge, Knut Knudsen, i en pressemelding i forbindelse med lanseringen av radaren.

Radarsensorene til Continental kan monteres på hvert hjørne på bilen, noe som vil gi 360-graders oversikt over omgivelsene rundt bilen. Sensorene er designet for å være nyttige spesielt i bilens blindsone, og vil for eksempel kunne varsle om eventuelle hindringer og automatisk bremse hvis den oppdager en syklist.

Continentals sikkerhetssystem skal også være i stand til å hindre at man kan åpne bildøren når det kommer en syklist bakfra, for å unngå slike ulykker.

- I Continental har vi en Vision Zero, hvor vi jobber mot en fremtid med null ulykker, null skadde og null drepte i trafikken. Slike systemer som denne nye radaren er viktig for å nå dette målet, sier Knudsen.

Dekkprodusenten forteller i pressemeldingen at kortdistanseradaren kjører på 77 GHz-teknologi fremfor 24 GHz, som er mer vanlig. Dette skal ifølge selskapet gjøre radaren «vesentlig mer nøyaktig» og den skal kunne oppdage medtrafikanter og hindringer mye mer presist enn tidligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer