SLR for deg som mangler 3 millioner

Dette blir ingen budsjettbil, men prisen blir likevel ikke skremmende når vi snakker 0 til 100 kilometer i timen på ned mot 4 sekunder. En bil som klarer det er jo tross alt verdt litt. En SLR koster derimot mellom 4,5 og 5 millioner kroner i Norge.

Publisert
Sist oppdatert
Utformingen på nedre del av støtfangeren forteller at dette er en AMG-modell.
Utformingen på nedre del av støtfangeren forteller at dette er en AMG-modell. Vis mer

SLR for deg som mangler 3 millioner

  1. Store bilder
SLR for deg som mangler 3 millioner
To eksosrør på hver side bak er typisk for modeller som heter V8 Kompressor.
To eksosrør på hver side bak er typisk for modeller som heter V8 Kompressor. Vis mer


Hvis det blir slik som Automedia mener så kommer altså den ultrakraftige AMG-motoren på 500 hestekrefter også i den nye lille smekre SLK-modellen. Denne AMG-motoren finnes allerede i større Mercedes-modeller.

Mini-SLR

Det er tydlig at den nye SLK-en blir en mini-SLR. Selv om bilen foreløpig er kamuflert i fronten, er det lett å se at den blir spiss, akkurat som SLR, og den får en stor Mercedes-stjerne i tuppen. Proposjonene ellers er også ganske like som på SLR med blant annet et langt panser med kupeen plassert langt bak i bilen.

Hysteriske ytelser

Motoren som Automedia tror dukker opp, er en V8-er med kompressor og et slagvolum på 5,5 liter og som yter 500 hestekrefter og 700 newtonmeter. Ytelsene bør dermed bli hysteriske. En SL 55 AMG klarer 0 til 100 kilometer i timen på 4,7 sekunder med denne motoren, og en SLK bør dermed klare det på mye kortere tid enn det. SLK blir antagelig flere hundre kilo lettere enn en SL 55 AMG som veier snaue to tonn.

Vi synes det høres helt sinnsykt med en så kraftig motor i en SLK, men Mercedes er inne i et effekt-race nå som flere har problemer med å følge opp. For ikke lenge siden kom det for eksempel nye AMG-varianter av S- og CL-klasse med 612-hesters turboladede V12-motorer med 1.000 newtonmeter.

Nåværende SLK har vi kjørt i flere varianter, men den vi husker best SLK 32 AMG med 354 hestkrefter. Her finner du den prøvekjøringen.

Her finner du mer Mercedes-Benz-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer