SLR for deg som mangler 3 millioner

Dette blir ingen budsjettbil, men prisen blir likevel ikke skremmende når vi snakker 0 til 100 kilometer i timen på ned mot 4 sekunder. En bil som klarer det er jo tross alt verdt litt. En SLR koster derimot mellom 4,5 og 5 millioner kroner i Norge.

Publisert
Sist oppdatert

Hvis det blir slik som Automedia mener så kommer altså den ultrakraftige AMG-motoren på 500 hestekrefter også i den nye lille smekre SLK-modellen. Denne AMG-motoren finnes allerede i større Mercedes-modeller.

Mini-SLR

Det er tydlig at den nye SLK-en blir en mini-SLR. Selv om bilen foreløpig er kamuflert i fronten, er det lett å se at den blir spiss, akkurat som SLR, og den får en stor Mercedes-stjerne i tuppen. Proposjonene ellers er også ganske like som på SLR med blant annet et langt panser med kupeen plassert langt bak i bilen.

Hysteriske ytelser

Motoren som Automedia tror dukker opp, er en V8-er med kompressor og et slagvolum på 5,5 liter og som yter 500 hestekrefter og 700 newtonmeter. Ytelsene bør dermed bli hysteriske. En SL 55 AMG klarer 0 til 100 kilometer i timen på 4,7 sekunder med denne motoren, og en SLK bør dermed klare det på mye kortere tid enn det. SLK blir antagelig flere hundre kilo lettere enn en SL 55 AMG som veier snaue to tonn.

Vi synes det høres helt sinnsykt med en så kraftig motor i en SLK, men Mercedes er inne i et effekt-race nå som flere har problemer med å følge opp. For ikke lenge siden kom det for eksempel nye AMG-varianter av S- og CL-klasse med 612-hesters turboladede V12-motorer med 1.000 newtonmeter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer