SLR landet på Grand

Med to biler solgt og to salg til i kikkerten er årets omsetning i kroner allerede nær tyve millioner.

Publisert
Sist oppdatert

Det vil si at omsetninger er omtrent som 100 eksemplarer av billigste A-klasse. Mercedes-Benz SLR McLaren er ment å være en god hjelper for teknologiutvikling og merkevarebygging. Fabrikken i England kan produsere 500 biler i året, og SLR skal være i produksjon frem til 2010 hvis alt går etter planen.

Levert med norske skilter koster SLR fra 4.835.000 kroner levert Lørenskog, og det gir deg antakelig den supersportsbilen i verden som er lettest å ha med å gjøre. Til tross en brutal kompressormatet V8 fra AMG, som yter 626 hestekrefter og leverer 780 Nm fra 3.250 o/min, er bilen utstyrt nok luksus og komfortdetaljer – blant annet automatgir – til at supersportsbilen også vil fungere som hverdagssliter.

Halvparten uten skilter

I følge Mercedes-Benz blir omtrent halvparten av alle solgte biler satt rett på lager av samlere og spekulanter. Det virker nesten utrolig at folk med midler til å kjøpe en slik bil ikke vil ha den på veien, det kan vel kanskje hende at de kjøper to.

Avdukning, SLR McLaren er sikkert avduket ett tresifret antall ganger, foregikk på toppen av Grand Hotell i Oslo. En sort og tyskregistrert SLR var heist opp på taket for anledningen, og det er alltid spennende å få se en så omtalt bil med egne øyne. Med den brutaliteten bildene har vist, og den lave og brede formen tallene har antydet, var virkeligheten en litt annen. Den ser mer samlet og nett ut, og det er først når du ser nærmere på detaljene at følelsen av at du står overfor noe ekstremt i bilverdenen kommer tilbake.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer