SLS AMG Black Series på vei

Det har lenge gått rykter om et nytt Mercedes-flaggskip som skulle overgå SLS AMG.

Automedia har foreviget det som vil bli merkets råeste supersportsbil siden CLK GTR roadcar. Her ser vi kommende SLS AMG Black Series. Foto: Automedia
Automedia har foreviget det som vil bli merkets råeste supersportsbil siden CLK GTR roadcar. Her ser vi kommende SLS AMG Black Series. Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Og her er bildene av den. Automedia har fotografert det som skal bli det nye monsteret i sportsbilstallen til Mercedes-Benz. Det dreier seg om intet ringere enn en Black Series-versjon av SLS AMG - supersportsbilen som erstattet SLR McLaren i 2009.

Les om vår prøvekjøring av den her!

De råeste

Black Series er et begrep som er velkjent blant Mercedes-kjennere - i hvertfall de som interesserer seg for de sportsligste kjøretøyene med Mercedes-stjerne. En illustrasjon fra nyere tid er denne villbassen - SL 65 AMG Black series, som satte selv SLR McLaren i skyggen med sine voldsomme ytelser.

Ryktebørs

Derfor gleder vi oss som små barn til å få vite mer om bilen Automedia har oppdaget i nærheten av et testanlegg som vi mistenker er i nær Affalterbach, der AMGs dyktige og dedikerte ingeniører og mekanikere holder hus. (Det kan du for øvrig lese mer om her).

Vi vet ikke sikkert enda hva slags ytelser denne råtassen kommer til å kunne skilte med. Mange rykter svirrer, og medier som påberoper seg innside-informasjon spriker i sine opplysninger.

Hvem får rett?

Det vi har fått av spekulasjoner fra Automedia går ut på at V8-motoren på 6,2 liter vil yte 600 hestekrefter i SLS AMG Black Series. Samtidig med at bilen blir lettere skulle dette gi en 0-100-tid på 3,5 sekunder (3,8 i standard utførelse) og en toppfart på 322 km/t. (317 som standard).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer