SLS AMG Black Series på vei

Det har lenge gått rykter om et nytt Mercedes-flaggskip som skulle overgå SLS AMG.

Automedia har foreviget det som vil bli merkets råeste supersportsbil siden CLK GTR roadcar. Her ser vi kommende SLS AMG Black Series. Foto: Automedia
Automedia har foreviget det som vil bli merkets råeste supersportsbil siden CLK GTR roadcar. Her ser vi kommende SLS AMG Black Series. Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Og her er bildene av den. Automedia har fotografert det som skal bli det nye monsteret i sportsbilstallen til Mercedes-Benz. Det dreier seg om intet ringere enn en Black Series-versjon av SLS AMG - supersportsbilen som erstattet SLR McLaren i 2009.

Les om vår prøvekjøring av den her!

De råeste

Black Series er et begrep som er velkjent blant Mercedes-kjennere - i hvertfall de som interesserer seg for de sportsligste kjøretøyene med Mercedes-stjerne. En illustrasjon fra nyere tid er denne villbassen - SL 65 AMG Black series, som satte selv SLR McLaren i skyggen med sine voldsomme ytelser.

Ryktebørs

Derfor gleder vi oss som små barn til å få vite mer om bilen Automedia har oppdaget i nærheten av et testanlegg som vi mistenker er i nær Affalterbach, der AMGs dyktige og dedikerte ingeniører og mekanikere holder hus. (Det kan du for øvrig lese mer om her).

Vi vet ikke sikkert enda hva slags ytelser denne råtassen kommer til å kunne skilte med. Mange rykter svirrer, og medier som påberoper seg innside-informasjon spriker i sine opplysninger.

Hvem får rett?

Det vi har fått av spekulasjoner fra Automedia går ut på at V8-motoren på 6,2 liter vil yte 600 hestekrefter i SLS AMG Black Series. Samtidig med at bilen blir lettere skulle dette gi en 0-100-tid på 3,5 sekunder (3,8 i standard utførelse) og en toppfart på 322 km/t. (317 som standard).

Andre kilder oppgir tall som 650 hestekrefter og 0-100 på 3,0 sekunder, hvilket selvsagt er nærmere det vi håper på. Hvis noen der ute har en idé, gi oss gjerne et tips i kommentarfeltet nedenfor.

Les også: Elektrisk supersportsbil fra Mercedes på norske veier!

Uansett ser vi jo at bremsene er forsterkede og at bilen er breddet. På denne prototypen er også bakhjulene større og indikerer endringer i bakstillingen. Burde ikke det tyde på at effektøkningen blir på mer enn 30 hester? Spør dere oss, spør vi dere!


Les mer: Du kan også kjøre på Nürburgring med AMGs kjøreskole

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer