Slik fjerner du insekter fra bilen

Slurver du, kan lakken få varige skader

De sitter bedre enn man skulle tro, og er som pest for lakken.

MYGGFANGER: Støtfangeren er også en effektiv myggfanger. Slik så den ut på vår bil etter kjøreturen mellom Tromsø og Haparanda i sommer. Foto: Bjørn Eirik Loftås
MYGGFANGER: Støtfangeren er også en effektiv myggfanger. Slik så den ut på vår bil etter kjøreturen mellom Tromsø og Haparanda i sommer. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Insekter er et vanlig irritasjonsmoment for bilister sommerstid. De sitter som klyser i frontruten, og de sitter fast i lakken, lyktene og grillen på bilen. Bør de fjernes?

Undersøkelser har vist at insekter som blir sittende fast på bilen for lenge, kan gi varige skader i lakken, blant annet takket være en sterk fordøyelsesvæske hos disse krypene.

Glasset i frontruten tar ikke skade, men insektflekker kan være til hinder for sikt, og gjøre det vanskeligere å fjerne vann fra ruten. Derfor er det greit å fjerne insektene med jevne mellomrom. Men hvordan?

Regelmessig fiks er mest effektivt

Insektene kan være vanskelig å løse opp med vanlige kjemikalier. Tørker de, kan de bli ekstra vanskelige å fjerne, og i verste fall gi lakkskader. Første bud er dermed ikke å la insektene tørke - du bør rett og slett vaske bilen jevnlig.

Polerer du i tillegg jevnlig, vil du også oppleve at insektene ikke setter seg så godt.

Frontruten

Mange anbefaler såpe i spylervæsken som middel mot insektene som klistrer seg på frontrutene, men det kan også skade lakken om ikke såpen skylles av.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer