Mercedes-utviklingssjef:

Slutt for bensin og diesel?

Daimler-konsernet, som produserer Mercedes-Benz og Smart, har per i dag ingen planer for en ny generasjon forbrenningsmotorer. Men hva innebærer det egentlig?

FREMTIDEN ER ELEKTRISK: Produsenten av Mercedes-Benz, Daimler-konsernet, har ifølge det tyske magasinet Auto Motor und Sport, uttalt at det er slutt på planer om å utvikle av fremtidige bensin- og dieselmotorer. Den norske importøren presiserer at det ikke betyr at det er slutt på utviklingen av slike motorer. Foto: Jamieson Pothecary
FREMTIDEN ER ELEKTRISK: Produsenten av Mercedes-Benz, Daimler-konsernet, har ifølge det tyske magasinet Auto Motor und Sport, uttalt at det er slutt på planer om å utvikle av fremtidige bensin- og dieselmotorer. Den norske importøren presiserer at det ikke betyr at det er slutt på utviklingen av slike motorer. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert

Elbiler utgjør fortsatt en ørliten del av bilsalget globalt. Likevel er det tydelig at utviklingen går den veien vi i Dinside Motor har vært klar på de siste ti årene: Fremtiden er elektrisk.

Stadig flere bilprodusenter har lagt planer for en fremtidig elektrifisering, hvis de ikke allerede har lagt om strategien radikalt - slik Volkswagen-konsernet har gjort. Ifølge VW vil de siste nye modellene med forbrenningsmotor-basert plattform gå i produksjon i 2026.

Volvo gjorde det for sin del klart allerede i fjor at dagens generasjon dieselmotorer er den siste hos den svenske produsenten.

Fokus på elektriske drivlinjer

Nå er det en annen tysk gigant som går ut med en uttalelse som skaper sjokkbølger i tyske industrimiljøer. Den mektige utviklingssjefen i Daimler-konsernet, Markus Schäfer, sier ifølge det ledende tyske bilmagasinet Auto Motor und Sport, nemlig at deres fokus fra nå av vil være på forskning og utvikling (FOU), på områdene elektromotorer og batteriteknologi.

Dermed vil hovedvekten av budsjettene som er viet FOU bli flyttet fra forbrenningsmotorer og girkasser, over på elektrifisering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer