Slutt for Maybach?

Mye tyder på at luksusmerket Maybach er i ferd med å legges ned, nok en gang.

Publisert
Sist oppdatert

Daimlers luksusmerke Maybach er i trøbbel igjen, kun seks år etter at det gjenoppstod etter å ha ligget brakk siden annen verdenskrig. Sviktende salgstall er årsaken, og nå vurderer man å legge ned hele merket.

57 og 62

De første moderne Maybach-modellene heter 57 og 62 ettersom det stort sett er lengden som skiller dem fra hverandre. 57 måler drøyt 570 centimeter og 62 snaut 620. En S-utgave med 612 hestekrefter finnes også i begge lengdeversjoner. Basisen finner vi i forrige generasjon S-klasse, noe som også kan spores i designen.

Landaulet

Utover dette har Maybach kun én modell, nemlig den halvveis takløse Landaulet-modellen basert på en vanlig 62 S. Denne blir imidlertid kun produsert i et svært begrenset antall slik at det i all hovedsak er 57 og 62 som står for salget.

Elendig salg

Men akkurat det er ikke særlig høyt. I følge thecarconnection.com ble det bare solgt 146 Maybach i fjor, i hele verden. Det tilsvarer kun om lag en tiendedel av hva man på forhånd hadde regnet med.

Ingen nye modeller godkjente

Og det er på bakgrunn av dette at Daimlers konsernsjef Dieter Zetsche stiller seg tvilende til om det vil komme noen nye modeller fra Maybach. Han sier i et intervju med thecarconnection.com at han ikke har gitt sin godkjennelse til noen nye modeller. En slik avgjørelse vil bli tatt i løpet av et par år, og i praksis vil dette være en beslutning om hele merket skal legges ned ettersom dagens to modeller allerede nå begynner å trekke på årene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer