Ford S-Max og Ford Galaxy

Slutt for Norges-favoritten

Ford S-Max var den perfekte familiebilen. Nå er det helt slutt, i Norge.

SNIPP, SNAPP …: Det er slutt for Norges-favoritten og bestselgeren Ford S-Max (og Galaxy) her til lands. Etter elendig salg de siste par årene har importøren har besluttet at nok er nok. Nå blir det fokus på elektrisk og SUV. Foto: Francois Lenoir / NTB
SNIPP, SNAPP …: Det er slutt for Norges-favoritten og bestselgeren Ford S-Max (og Galaxy) her til lands. Etter elendig salg de siste par årene har importøren har besluttet at nok er nok. Nå blir det fokus på elektrisk og SUV. Foto: Francois Lenoir / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ford Motor Norge har bestemt seg for å kutte ut bilmodellene S-Max og Galaxy. Det vil si at bilene fortsatt vil produseres, men at den norske importøren ikke vil ta dem inn til landet for salg.

S-Max har vært på det norske markedet i om lag 15 år - i over ti av dem har flerbruksbilen vært særdeles populær blant barnefamiliene. Her tilbød Ford smarte løsninger og sju seter, samt en bil som var både kontrollerbar og komfortabel.

Salget har stort sett ligget rundt 1000 eksemplarer i året. Salget toppet seg i 2016, da det ble solgt hele 1565 S-Max i Norge. Søstermodellen Nesten identiske Galaxy har vært varebil-alibiet av de to, med mindre fokus på kjøreegenskaper.

Satser elektrisk

Men nå er det altså slutt for dem begge. Årsak?

Elbilene. Til og med september er det inneværende år faktisk ikke solgt mer enn 12 nye Ford S-Max i Norge.

– I Norge handler det meste nå om elektrifisering, elbiler og ladbare hybrider. I tillegg ser vi at stadig flere kunder velger SUV og crossover. Så langt i år utgjør disse nesten 95 prosent av Fords personbilsalg, forklarer informasjonsdirektør Anne Sønsteby i Ford Motor Norge til Din Side.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer