Ford Focus

Slutt for norgesfavoritt

Kuttes etter 27 år.

KUTTES: Ford Focus har kommet i flere generasjoner og utgaver. På bildet ser vi en 2018-modell. Foto: Rune Korsvoll.
KUTTES: Ford Focus har kommet i flere generasjoner og utgaver. På bildet ser vi en 2018-modell. Foto: Rune Korsvoll. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noen biler har mer suksess en andre, mildt sagt. Fords Focus-modell tilhører første gruppe, og har vært solid på salgslistene, siden den dukket opp i 1998.

Betraktelig redusert

Det var tidligere denne måneden det ble kjent at produksjonen ved Fords anlegg i Saarlouis i Tyskland - der Ford Focus produseres - vil bli betraktelig redusert. Dette meldte blant andre Automotive News Europe.

Spekulasjonen rundt dette kom allerede i vinter da selskapet meldte at de vil investere to milliarder euro i sitt anlegg i Köln, der de skal bygge nye elektriske biler.

Slutt

Nå melder bilnettstedet Autocar, at man i 2025 vil stanse produksjonen av Ford Focus helt. Innen da har modellen vært på markedet i 27 år.

Det er altså enda tid til å skaffe seg en ny Ford Focus, men punktumet skal nå altså være satt.

Selskapet har ikke sagt noe om at navnet skal brukes i selskapets nye elektriske modeller.

Med dette ser det også ut til at Ford vil slutte å produsere biler på denne fabrikken.

- Vi ser på andre muligheter for kjøretøyproduksjon i Saarlouis. Deriblant å selge det til andre produsenter. Vi har ikke planlagt å bygge noen av våre andre modeller der, skal Fords europasjef, Stuart Rowley uttalt ifølge Autocar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer