Polestar 1 blir lagt ned

Slutt for Polestars ledestjerne

Den første modellen til elbilmerket Polestar forsvinner fra markedet og blir historie.

BLIR HISTORIE: Polestar legger ned produksjonen av kupeen Polestar 1 innen slutten av 2021. Foto: Knut Moberg
BLIR HISTORIE: Polestar legger ned produksjonen av kupeen Polestar 1 innen slutten av 2021. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå nærmer det seg for alvor slutten for Polestar 1 - i hvert fall for deg som har lyst til å kjøpe et flunkende nytt eksemplar. Det kommer fram i ei pressemelding fra selskapet selv torsdag.

Her snakker vi om selve ledestjerna til polstjerna - bilen som gikk foran som merkevarebygger for det svensk-kinesiske bilmerket.

Polestar 1 er kjent som en vakker superbil, med rekordlang elektrisk rekkevidde og en svimlende prislapp på godt over 1,5 million kroner. I motsetning fra hva bilmerket har profilert seg som, er imidlertid ikke Polestar 1 noen elbil, men en hybrid.

Begrenset antall

Allerede før fabrikkene i Chengdu i Kina startet produksjonen i 2019, ble det kommunisert at dette var en såkalt «limited edition»-bil og at det bare skulle produseres 1500 eksemplarer. Med andre ord er dette tallet i ferd med å nås.

– Det eksisterer ikke en konkret dato, men dette er siste produksjonsår. Det er avhengig av bestillingene vi får, men den siste bilen skal bygges innen 2021 er omme, forteller markedssjef Joakim Lien i Polestar Norge til Dinside.

– Så dere når 1500 biler i år da?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer