Renault Zoe

Slutt for suksess-bilen

Etter over åtte år på det norske markedet er det slutt for elektriske Renault Zoe. De siste bilene ble levert i juni.

MEST FOR PENGENE: Det tok noen år før Renault Zoe ble en suksess blant norske elbilkjøpere, men i fjor kåret Dagbladet bilen til den som gir deg lengst rekkevidde for pengene: Foto:
MEST FOR PENGENE: Det tok noen år før Renault Zoe ble en suksess blant norske elbilkjøpere, men i fjor kåret Dagbladet bilen til den som gir deg lengst rekkevidde for pengene: Foto: Vis mer
Publisert

- Alt har sin ende. Etter åtte års salg i Norge og med over 15 000 biler på veien, er nå Zoe «historie». Den siste nye bilen selges inneværende måned. Det bekrefter salg og PR-direktør Roger Andersen i Renault Norge.

Han forteller at de fra juli har alt fokus på en ny generasjon elbiler. Det vil si Megane E-Tech Electric. Det er en bil som har en rekkevidde på 458 kilometer og har oppnådde full pott med fem stjerner i Euro NCAPs kollisjonstest.

Startet dårlig

Lille, kule Zoe kom til Norge i 2013. Den er en av bilene som var med på å starte det norske elbil-eventyret. Noen umiddelbar suksess ble Zoe imidlertid ikke. Rekkevidden på de første bilene var på bare 240 kilometer. Det var etter den gamle, snille NEDC-normen. De fleste eierne opplevde nok at rekkevidden ikke ble mer enn 150 kilometer på vinterføre.

I tillegg var det ikke mulig å lade bilen fra den vanlige kontakten hjemme. Dette kom som en overraskelse på mange eiere, siden selgerne var dårlige til å fortelle om akkurat den siden ved bilen.

Mest for pengene

Etter hvert som bilen ble oppdatert, har den fått større batteripakke og mer utstyr. Samtidig er prisen de siste årene kuttet til rundt 240 000 kroner. Dagbladet har tidligere kåret Zoe til bilen som gir deg mest rekkevidde for pengene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.