Mercedes

Slutt neste år

I 2023 skal Mercedes-Benz slutte å produsere biler med manuelt gir. Heretter skal alle modeller kun leveres med automatgir.

KUN AUTOMAT: Neste år kutter Mercedes-Benz ut produksjonen av biler med manuellgir. Foto: Rune Korsvoll
KUN AUTOMAT: Neste år kutter Mercedes-Benz ut produksjonen av biler med manuellgir. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert

Overgangen skal skje for hver enkelt modell etter hvert som selskapet faser inn en ny generasjon kjøretøy, sier en talsperson for den tyske bilprodusenten onsdag.

– Med flere elbiler ser vi at kundene ønsker å gå over til elektroniske komponenter, batterier og elektrisk fremdrift, sier talspersonen.

Luksusbilmerket skal derfor «gradvis slutte å tilby biler med manuell girkasse». Endringen skal skje i løpet av 2023, men Mercedes-Benz presiserer ikke når.

Følg våre 5 punkt i grunnleggende bilteknikk, så sparer du mange kroner på kjøreskolen og er rustet til mengdetreningen som følger før du har førerkortet i lomma. Vis mer

Slutt i 2023

Det var i 2020 at Mercedes først kom med den da oppsiktsvekkende nyheten.

Hvorfor gjør de dette?

For å kunne finansiere den nevnte satsningen på elbiler, samt videreutviklingen av avansert programvare til bilene. For å spare penger skal Mercedes - i likhet med stadig flere produsenter - også tilby færre motorer på bilene sine.

– Vi må redusere kompleksiteten. Kompleksitet gir oss ekstra kostnader. Vi skal redusere fremtidige produkter, betydelig redusere plattformene, dramatisk redusere antall forbrenningsmotorer og eliminere den manuelle girkassa, uttalte Markus Schäfer den gang.

Enhver variant av moderne biler må nemlig gjennom kostbare tester for å måle utslipp og forbruk. For Mercedes og flere andre blir det da enkel matematikk å kutte ut noen motoralternativer.

USA var først

Allerede i 2015 valgte Mercedes å kutte ut manuelle girkasser i Nord-Amerika. Nordmenn og europeere har derimot hatt større forkjærlighet for girstanga, men også her på kontinentet er automatgir i ferd med å bli normalen.

I dag tilbyr Mercedes A- og B-klasse samt CLA-modeller med manuelt gir.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer