Lade elbil i Oslo

Slutt på gratis lading i Oslo

Kommunen innfører betaling på ladeplasser i hovedstaden.

NÅ MÅ DU BETALE: Fra 4. mars må du betale for å lade elbilen din i Oslo. Elbilforeningen støtter at det innføres betaling, men synes prisen er høy. Foto: NTB scanpix
NÅ MÅ DU BETALE: Fra 4. mars må du betale for å lade elbilen din i Oslo. Elbilforeningen støtter at det innføres betaling, men synes prisen er høy. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Dinside har tidligere skrevet at Byrådet har gått inn for å innføre betaling for å lade på kommunale ladeplasser i Oslo. Og fra 4. mars innføres det:

Fra klokka 9 til 20 vil det koste 10 kroner timen. Resten av døgnet er prisen 5 kroner timen. Betalingen innføres gradvis, skriver Aftenposten.

Ladeplasser i områder med stor etterspørsel får også begrenset parkeringstid. Makstida blir tre timer mellom klokka 9 og 20. Poenget er å øke sirkulasjonen i pressede områder. Byrådet vedtok i fjor høst at de ville innføre betaling på disse plassene.

Støtter betaling, men ikke prisen

Elbilforeningen har tidligere uttrykt overfor Dinside at de har støttet forslaget om å innføre betaling, blant annet fordi presset på de kommunale ladeplassene er stort.

– I dag er det nesten umulig å finne ledig ladeplass i Oslos gater. Vi må sikre rotasjon og at folk står på ladeplasser bare når de har behov, ikke ellers. Derfor er noe betaling nødvendig, sier generalsekretær Christina Bu i Norsk elbilforening.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer