Lade elbil i Oslo

Slutt på gratis lading i Oslo

Kommunen innfører betaling på ladeplasser i hovedstaden.

NÅ MÅ DU BETALE: Fra 4. mars må du betale for å lade elbilen din i Oslo. Elbilforeningen støtter at det innføres betaling, men synes prisen er høy. Foto: NTB scanpix
NÅ MÅ DU BETALE: Fra 4. mars må du betale for å lade elbilen din i Oslo. Elbilforeningen støtter at det innføres betaling, men synes prisen er høy. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Dinside har tidligere skrevet at Byrådet har gått inn for å innføre betaling for å lade på kommunale ladeplasser i Oslo. Og fra 4. mars innføres det:

Fra klokka 9 til 20 vil det koste 10 kroner timen. Resten av døgnet er prisen 5 kroner timen. Betalingen innføres gradvis, skriver Aftenposten.

Ladeplasser i områder med stor etterspørsel får også begrenset parkeringstid. Makstida blir tre timer mellom klokka 9 og 20. Poenget er å øke sirkulasjonen i pressede områder. Byrådet vedtok i fjor høst at de ville innføre betaling på disse plassene.

Støtter betaling, men ikke prisen

Elbilforeningen har tidligere uttrykt overfor Dinside at de har støttet forslaget om å innføre betaling, blant annet fordi presset på de kommunale ladeplassene er stort.

– I dag er det nesten umulig å finne ledig ladeplass i Oslos gater. Vi må sikre rotasjon og at folk står på ladeplasser bare når de har behov, ikke ellers. Derfor er noe betaling nødvendig, sier generalsekretær Christina Bu i Norsk elbilforening.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.