Slutt på snøskuter-teori

- Dette er pinlig, innrømmer Statens vegvesen. Nå viser det seg nemlig at Vegvesenet siden 1997 feilaktig har gjennomført teoriprøve for snøskuter.

Slutt på snøskuter-teori
Publisert
Sist oppdatert

Siden 1997 har omlag 900 personer, de fleste bosatt i Troms og Finnmark, måttet avlegge en teoretisk snøskuterprøve. De som ikke har bestått, har ikke fått lov til å avlegge den praktiske prøven, som er nødvendig for å få førerkort for snøskuter.

Nå viser det seg altså at Statens vegvesen egentlig ikke har hatt rett til å gjennomføre denne teoriprøven. I sammenheng med en forskriftsendring gjennomført i 1997 mistet nemlig Vegvesenet hjemmelen de tidligere hadde hatt for å avkreve teoriprøve for snøskuter.

Oppheves med umiddelbar virkning

Hvordan det kan ha seg at det har tatt hele seks år å oppdage dette, forstår ikke vi. Det som imidlertid er sikkert, er at kravet om teoriprøve for snøskuter er opphevet med umiddelbar virkning. Det betyr også at de omkring 900 personene som siden 1997 har betalt 210 kroner i gebyr, har krav på å få pengene tilbakebetalt.

Rett på erstatning?

Det betyr også at de som har strøket på teoriprøven, og dermed har blitt nektet å gå opp til praktisk prøve, har blitt behandlet urettmessig. Det vil derfor bli interessant hvis enkeltpersoner kan vise til tapt arbeidsfortjeneste som følge av at de ikke har bestått teoriprøven og dermed urettmessig har blitt nektet sertifikat for snøskuter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer