Slutt på snøskuter-teori

- Dette er pinlig, innrømmer Statens vegvesen. Nå viser det seg nemlig at Vegvesenet siden 1997 feilaktig har gjennomført teoriprøve for snøskuter.

Slutt på snøskuter-teori
Publisert
Sist oppdatert

Siden 1997 har omlag 900 personer, de fleste bosatt i Troms og Finnmark, måttet avlegge en teoretisk snøskuterprøve. De som ikke har bestått, har ikke fått lov til å avlegge den praktiske prøven, som er nødvendig for å få førerkort for snøskuter.

Nå viser det seg altså at Statens vegvesen egentlig ikke har hatt rett til å gjennomføre denne teoriprøven. I sammenheng med en forskriftsendring gjennomført i 1997 mistet nemlig Vegvesenet hjemmelen de tidligere hadde hatt for å avkreve teoriprøve for snøskuter.

Oppheves med umiddelbar virkning

Hvordan det kan ha seg at det har tatt hele seks år å oppdage dette, forstår ikke vi. Det som imidlertid er sikkert, er at kravet om teoriprøve for snøskuter er opphevet med umiddelbar virkning. Det betyr også at de omkring 900 personene som siden 1997 har betalt 210 kroner i gebyr, har krav på å få pengene tilbakebetalt.

Rett på erstatning?

Slutt på snøskuter-teori


Det betyr også at de som har strøket på teoriprøven, og dermed har blitt nektet å gå opp til praktisk prøve, har blitt behandlet urettmessig. Det vil derfor bli interessant hvis enkeltpersoner kan vise til tapt arbeidsfortjeneste som følge av at de ikke har bestått teoriprøven og dermed urettmessig har blitt nektet sertifikat for snøskuter.

Snarlig gjeninnføring?

Statens vegvesen har lagt seg helt flate i denne saken, men det betyr ikke at teoriprøven vil forsvinne for all fremtid. Vegvesenet har nemlig fremmet et forslag til forskriftsendring. Hvis dette forslaget blir vedtatt av politiske myndigheter, vil Vegvesenet kunne gjeninnføre en eller annen form for teoriprøve. Hvis du er blant dem som sliter med teori-prøver, gjør du derfor lurt i å ta skuter-sertifikatet så raskt som mulig.

  • Her finner du flere tips-artikler.
  • Mer om

    Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer