Audi skal ikke utvikle nye motorer

Slutter med bensin og diesel

Volkswagens premiummerke Audi skal ikke utvikle nye forbrenningsmotorer. Dermed må de klare seg med dem de allerede har - til de ikke er gode nok lenger...

SLUTTER MED BENSIN OG DIESEL: Audi AG har avsluttet videreutviklingen av nye forbrenningsmotorer, og dermed går det mot et grønt skifte også for premium-produsenten. Foto: Øystein B. Fossum
SLUTTER MED BENSIN OG DIESEL: Audi AG har avsluttet videreutviklingen av nye forbrenningsmotorer, og dermed går det mot et grønt skifte også for premium-produsenten. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tyske Volkswagen Group (tidligere kjent som VAG) er en av verdens absolutt største bilprodusenter. Konsernet består av mange bilmerker, men mest kjent er kanskje Volkswagen, Skoda, Audi og Porsche.

Merkene har på mange måter sine målgrupper, hva gjelder blant annet pris og prestasjoner og spesifikasjoner. Mens Skoda og Volkswagen i stor grad har den gjennomsnittlige familiemannen i gata som målgruppe, har konsernet en enda mer pengesterk målgruppe for Audi.

– Stopper utviklingen

Merket med de fire ringene skal ha større og sterkere motor, samt det nyeste utstyret og premiumfølelsen. Derfor er det oppsiktsvekkende at merkevaresjef Markus Duesmann nå går ut og sier at Audi har stoppet all utvikling av nye bensin- og dieselmotorer.

– Vi vil ikke lenger utvikle nye forbrenningsmotorer, men vi vil tilpasse våre eksisterende motorer til nye utslippskrav, sier han i et nytt intervju med den tyske avisa Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Bakgrunnen for kommentarene er de nye utslippsreglene i EU (Euro 7), som ble presentert i vinter, som fra 2025 stiller mye høyere krav til bilenes utslipp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.