Slutter med bensin og diesel

Hyundai gjør som Audi, Mercedes og en rekke andre bilprodusenter.

KUTTER FORBRENNINGSMOTORER: Hyundai føyer seg inn i rekken med bilprodusenter som forplikter seg til å kutte ut bensin og diesel. Elbilen Ioniq 5 får med andre ord mer elektrisk selskap i framtiden. Foto: Øystein B. Fossum
KUTTER FORBRENNINGSMOTORER: Hyundai føyer seg inn i rekken med bilprodusenter som forplikter seg til å kutte ut bensin og diesel. Elbilen Ioniq 5 får med andre ord mer elektrisk selskap i framtiden. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert

Bilbransjen er i stor forandring med overgang fra bensin og diesel til elektriske biler, og flere produsenter har forpliktet seg til å slutte med forbrenningsmotorer.

Nå melder den sørkoreanske nettavisen Korean Economic Daily at Hyundai legger ned sin avdeling for utvikling av forbrenningsmotorer, i et ledd i å rette fokuset på elektriske kjøretøy.

– Nå er det uunngåelig å gå over til elektrifisering. Vår egen motorproduksjon er en stor prestasjon, men vi må endre systemet for å skape innovasjon i fremdriften som er bygget på fundamentet fra fortiden, skriver Park Chung-kook, sjef for forskning og utvikling i Hyundai, i en e-post til de ansatte, ifølge Korean Economic Daily.

Store mål

Selskapets nyeste elbil, Ioniq 5, er blitt en attraktiv bilmodell her til lands og var en av fjorårets mest omtalte elbiler, og er på mange måter starten på Hyundais storsatsing.

I 2026 har Hyundai og Kia satt et mål om å selge 1,7 millioner elbiler på verdensbasis – det er 700 000 flere enn målet for 2025, som indikerer at de har stor tro på økt vekst i elbilmarkedet i året fremover.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.