Slutter

Volvo vil i løpet av det neste året foreta svært store endringer hva gjelder produksjon av biler.

BARE ELEKTRISK: Volvo vil ikke videreutvikle forbrenningsmotorer ytterligere. Dieselbilens avskjed nærmer seg med stormskritt. Foto: REUTERS via NTB/Claudia Greco
BARE ELEKTRISK: Volvo vil ikke videreutvikle forbrenningsmotorer ytterligere. Dieselbilens avskjed nærmer seg med stormskritt. Foto: REUTERS via NTB/Claudia Greco Vis mer
Publisert

Om kort tid skal et av drivstoffene brukt i Volvo-modeller utfases for godt. Det markerer en dyster framtid for forbrenningsmotoren i det svenske selskapet.

Den omfattende endringen ble offentliggjort i går, tirsdag, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

- Den siste

Allerede i forrige måned kunngjorde Volvo at salget av rent bensindrevne biler har stupt i Sverige. Det skjer både som et resultat av endret forbrukermønster og en intensiv nedtrapping i produksjonen av bilene. Kun én modell skal etter planen forbli i Volvos bensin-katalog.

Nå skal dessuten dieselbilene følge bensinens eksempel. Fra tidlig 2024 skal det etter planen være helt slutt.

- Om noen få måneder vil vi ha bygget den siste, heter det i en pressemelding.

På det svenske markedet står dieselbiler for 15 prosent av nyregistrerte Volvo-biler så langt i år. For fem år siden var tallet på over 60 prosent, ifølge det svenske bransjenettstedet ViBilägare.

- Ikke én krone

Volvo har historisk lagt inn store summer i motorutviklingen, som blant annet har resultert i en egen familie med firesylindrede motorer.

Nå skal det imidlertid ikke satses én eneste krone på videre utvikling av forbrenningsmotorer. Den tida er forbi, ifølge selskapets administrerende direktør, Jim Rowan.

- Vi bruker ikke lenger en eneste krone av forsknings- og utviklingsbudsjettet vårt på å utvikle nye forbrenningsmotorer, fastslår han overfor det svenske motornettstedet, og tilføyer:

- Vi har fullt fokus på å skape et bredt modellutvalg med helelektriske premiumbiler som leverer på alt våre kunder forventer av Volvo.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer