Drivstoff-avgiftene

Små ører på ei enda større ku

KOMMENTAR: Aldri har det vært dyrere å fylle tanken. Det er på tide å sende noen høyst reelle tanker tilbake til regjeringen. 

FYLLER PÅ: Aldri har det vært dyrere å fylle drivstoff på bilen. Men prisøkningen er bare småtterier i Det Store Norske Bil-sluket  Foto: INGAR STORFJELL
FYLLER PÅ: Aldri har det vært dyrere å fylle drivstoff på bilen. Men prisøkningen er bare småtterier i Det Store Norske Bil-sluket  Foto: INGAR STORFJELL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag koster én liter bensin 16,29 kroner, mens dieselprisen har et veiledende nivå på 15,25 kroner hos Circle K. Dette er det høyeste nivået noensinne, ifølge E24.

Årsaken er statsbudsjettforliket, hvor det ble vedtatt at de såkalte veibruksavgiftene (tidligere bensin- og dieselavgifter) skulle øke med totalt 34 øre for bensin og 55 øre for diesel fra og med 1. januar.

Finansminister Siv Jensen (Frp) hevder i en e-post til nettavisen at bilistene i sum kommer bedre ut med Frp i regjering på grunn av bilpakka.

- Den innebærer at drivstoffavgiftene øker noe mot at bilistene kompenseres med øvrige skatte- og avgiftskutt, skriver hun.

LES OGSÅ: Bom på bom - snart nok nå?

Men sannheten er at bilistene må ut med mer - for det sitter noen i styre og stell som ikke forteller hele sannheten.

Biodrivstoff vil koste 3,3 milliarder

For å berge bilpakka inngikk samtidig regjeringen en for mange uforståelig avtale om at alt drivstoff som omsettes fra 2020, skal ha 20 prosents innblanding av biodrivstoff. Et forhold selv ledende forskere stiller seg svært tvilende til - både i form av effekt og total miljøgevinst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer