Småbil med V6

Motor og drivhjul er flyttet bak føreren. Det gir plass til en V6-motor i småbilen Renault Clio.

Publisert
Sist oppdatert
Småbil med V6
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Helt siden Renault 5 har det vært en skikkelig verstingvariant tilgjengelig av Renaults småbil. Nå er Clio V6 oppgradert.

Høyere turtall

Toppeffekten tas ut ved et høyere turtall enn tidligere. V6-motoren med 3-liters slagvolum yter nå 255 hestekrefter ved 7.150 o/min. Det er 25 hestekrefter mer enn ved introduksjonen for et par år siden. Dreiemomentet er det samme som tidligere, 300 Newtonmeter (Nm), men også det ved et høyere turtall (4.650 0/min). 0 til 100 kilometer presteres på 5,8 sekunder.

Bakhjulsdrift

Selv om Clio V6 kommer med 18-tommers felger og dekk (205/40 foran og 245/40 bak), er det nok en spennende kjøreopplevelse med så mye motorkraft, midtmontert motor og bakhjulsdrift i den korte bilen. Sekstrinns girkasse er standard i Clio V6.

Det ble bygget i overkant av 1.600 Clio V6 i forrige versjon. Den lille råtassen er bestillingsvare, og siste versjon kommer i salg på slutten av året. Bilene bygges på Alpine fabrikken i Dieppe i Frankrike.

Relaterte artikler:

  • Her finner du våre Renault-tester
  • Her finner du flere Renault-nyheter
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer