Småbil med V6

Motor og drivhjul er flyttet bak føreren. Det gir plass til en V6-motor i småbilen Renault Clio.

Publisert
Sist oppdatert

Helt siden Renault 5 har det vært en skikkelig verstingvariant tilgjengelig av Renaults småbil. Nå er Clio V6 oppgradert.

Høyere turtall

Toppeffekten tas ut ved et høyere turtall enn tidligere. V6-motoren med 3-liters slagvolum yter nå 255 hestekrefter ved 7.150 o/min. Det er 25 hestekrefter mer enn ved introduksjonen for et par år siden. Dreiemomentet er det samme som tidligere, 300 Newtonmeter (Nm), men også det ved et høyere turtall (4.650 0/min). 0 til 100 kilometer presteres på 5,8 sekunder.

Bakhjulsdrift

Selv om Clio V6 kommer med 18-tommers felger og dekk (205/40 foran og 245/40 bak), er det nok en spennende kjøreopplevelse med så mye motorkraft, midtmontert motor og bakhjulsdrift i den korte bilen. Sekstrinns girkasse er standard i Clio V6.

Det ble bygget i overkant av 1.600 Clio V6 i forrige versjon. Den lille råtassen er bestillingsvare, og siste versjon kommer i salg på slutten av året. Bilene bygges på Alpine fabrikken i Dieppe i Frankrike.

Relaterte artikler:

 • Her finner du våre Renault-tester
 • Her finner du flere Renault-nyheter
 • For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

  Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

  Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer