Småbilene

Er du på jakt etter småbil, men usikker på hvem du bør velge? Slapp av, DinSide hjelper deg.

Publisert
Sist oppdatert

Småbilene har lenge vært svært populære på kontinentet, men har tradisjonelt solgt relativt dårlig her i landet. I løpet av de siste årene har imidlertid stadig flere nordmenn funnet ut at småbilen er det mest praktiske kjøretøyet for byboere. Småbilene er lettkjørte, lettmanøvrerte og klarer seg med små parkeringsplasser. I tillegg er de rimelige både i innkjøp og drift. La oss ta en titt på hva som kjennetegner dagens småbiler.

Snaue fire meter

Som i alle andre bilklasser, varierer størrelsen noe fra modell til modell. For eksempel er Mercedes-Benz A-klasse kun 358 centimeter lang, mens Skoda Fabia og Seat Ibiza kan skilte med hele 396 centimeter. I gjennomsnitt kan vi imidlertid si at den moderne småbilen er snaue 380 centimeter lang, 165 centimeter bred og 148 centimeter høy.

Velg fem dører

Vær også oppmerksom på antall dører. Rundt halvparten av dagens småbiler leveres både i tre- og femdørsversjoner. En del modeller, for eksempel Suzuki Ignis, leveres kun med fem dører, mens noen få, som Ka, kun leveres i tredørsutgave. Vær klar over at biler som kun har tre dører er upraktiske og at de derfor har en tendens til å være tungsolgte som bruktbiler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer