Småbilenes år!

Bilprodusententene introduserer stadig nye småbiler - siste tilskudd er Daewoo Matiz, som for tiden vurderes for det norske marked. Vi viser deg fem av småbilene!

Publisert

De er korte, brede og høye. Da kan passsasjerene sitte rett opp og ned - nesten som i en buss - og det er enkelt å utnytte den innvedige plassen så godt som mulig. Med fleksible seteløsninger og fikse detaljer sørger bilprodusnetene for at minibilene blir attraktive alternativer til en rimelig penge - spesielt for dem som bor byene.

Matiz er en artig liten sak fra koreanske Daewoo, bilen ble offisielt lansert under den internasjonale bilutstillingen i Frankfurt. Med en lengde på rett under 3,5 meter og et høyt og fleksibelt karosseri er den perfekt tilpasset dem som ønsker en liten bil, men mye plass. Matiz har fem dører og fem sitteplasser, og innvendig finnes flere nyttige finesser

Matiz kommer kanskje

Bilen er utstyrt med en motor på knappe 800 ccm som utvikler 52 hk - eller det samme som 1,0-literen i Seat Arosa og VW Lupo. Matiz vil få et brukbart utstyrsnivå med to kollisjonsputer, startsperre og lydanlegg - for å nevne noe.

Den norske importøren - Bergheim/Ugland - har Matiz "under vurdering" for det norske markedet, men har enda ikke tatt noen beslutning. Det hele er et spørsmål om hva slags pris bilen kan tilbys for, og vi tar nok ikke mye feil om vi antar at bilen først vil bli introdusert i Norge når prislappen kan ligge rundt 100.000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer