Smale eller brede dekk på vinteren?

I valget mellom brede og smale dekk ville flertallet av våre kilder ha landet på de brede. Men helst ville de ha valgt dimensjonen som står oppgitt i vognkortet.

Når de ble presset til å velge, landet flertallet av våre eksperter på brede fremfor smale dekk vinterstid. Men egentlig mener de alle at vi bør bruke dekkdimensjonen som er oppgitt i vognkortet. Foto: Per Ervland
Når de ble presset til å velge, landet flertallet av våre eksperter på brede fremfor smale dekk vinterstid. Men egentlig mener de alle at vi bør bruke dekkdimensjonen som er oppgitt i vognkortet. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På onsdag kunne vi fortelle at de fire dekk- og bilkyndige vi har snakket med, anbefaler å plassere de beste dekkene på bakakselen; noe som ikke uventet skapte en relativt frisk debatt. I dag tar vi for oss en annen klassisk dekk-problemstilling: Når målet utelukkende er best mulig fremkommelighet på vinterføre - bør du velge smale eller brede dekk?

Også dette spørsmålet har en tendens til å få opp temperaturen blant bilinteresserte. Og det er jo ikke så rart, fordi dette spørsmålet i likhet med en rekke andre tidløse problemstillinger ikke har noe fasitsvar. Et av problemene som dukker opp er for eksempel å definere "vinterføre", som omfatter alt fra løssnø og slaps til underkjølt regn og speilblank holkeis.

Les også: De beste vinterdekkene 2009

Smale på løst, brede på hardt

Innledningsvis forsøkte derfor alle våre eksperter å slippe unna med å henvise til at vi bør velge den dekkdimensjonen som står oppført i vognkortet. Men da vi la dem under kraftig press og tvang dem til å velge side, så endte til slutt flertallet opp med å velge brede fremfor smale dekk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer