Smart Forfour Brabus - Gokart med bakseter

Snart viser Smart sin nye toppmodell i Genève. Den har turbomotor, et eksklusivt interiør og følelsen bak rattet er svært sportslig.

Publisert
Sist oppdatert

Smart Forfour i Brabus-utgave vises ikke før i Genève, men vi har likevel fått kjøre den allerede. Opplevelsen var stor og ikke nok med at du får en skikkelig racer; du får også en fleksibel bil med gode lasteløsninger. Smart tilbyr med denne Brabus-modellen både kjøreglede og praktiske funksjoner i en meget spesiell bil. Brabus er den fjerde varianten av Forfour i tillegg til Pure, Puls og Passion.

Mye effekt og lite vekt

Dette er ikke på noen måte en liksomracer - det er en skikkelig racer. Den lille turbomotoren med 1,5-liters slagvolum yter intet mindre enn 177 hestekrefter ved 6.000 omdreininger i minuttet. Dreiemomentet er 230 newtonmeter ved 3.500 omdreininger. Brabus sier selv at 90 prosent av dreiemomentet er tilgjengelig fra 2.300 til 5.700 omdreininger.

Fortsatt høres kanskje ikke dette så veldig imponerende ut, men når vi til slutt legger til at bilen kun veier 1.090 kilo, blir historien en annen. Hver hestekraft har faktisk ikke mer enn 6,2 kilo å dra på. Til sammenligning har hver hestekraft i en Porsche Boxster 2.7 med 240 hestekrefter 5,7 kilo å dra på. Dette medfører at Forfour Brabus klarer 0 til 100 kilometer i timen på 6,9 sekunder og toppfarten er 221 kilometer i timen. Siden dette er en liten bil skal det også være mulig å få til et hyggelig bensinforbruk. Det begrenser seg til 0,68 liter per mil ved blandet kjøring sier Smart. Dette er kanskje mulig, men når vi kjørte alt vi klarte på veiene som blant annet brukes av Petter Solberg og gjengen i Rally Monte Carlo, viste bilens egen kjørecomputer 1,8 liter per mil!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer