Smart ladestasjon for elbiler

Morgendagens bensinstasjon for elbiler er åpnet i Oslo.

NY LADESTASJON:  Hedda Heyerdahl hos Salto Ladestasjoner fikk besøk av samerdselsminister Ketil Solvik-Olsen ved åpningen av ny Salto-ladestasjon. Foto: KNUT ARNE MARCUSSEN
NY LADESTASJON: Hedda Heyerdahl hos Salto Ladestasjoner fikk besøk av samerdselsminister Ketil Solvik-Olsen ved åpningen av ny Salto-ladestasjon. Foto: KNUT ARNE MARCUSSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den store utfordringen for alle som eier eller vurderer å kjøpe en elbil, er tilgang på strøm. Og det må være nok strøm. DinSide har tidligere skrevet om kommende hurtigladere, men nå har selskapet Salto Ladestasjoner AS i samarbeid med det franske selskapet EVTRONIC utviklet en ny hurtigladeløsning som skal sikre tilstrekkelig med strøm.

Den første hurtigladestasjonen ved Skøyen i Oslo ble torsdag åpnet av samferdselsministeren, Ketil Solvik-Olsen, som selv kom med noen elbil-innrømmelser. Mer om det om litt.

Husk bare at ikke alle elbiler takler hurtigladere.

Hvordan fungerer denne ladestasjonen?

- Brukerne går inn på internett der de kjøper et klippekort. Via en SMS får de en kode som de benytter når de ankommer ladestasjonen og skal lade. For 30 kroner per klipp velger de mellom alternativene 15, 30 eller 45 minutter hurtiglading med strømstyrke opptil 50 kilowatt, forteller prosjektleder Hedda Heyerdahl hos Salto Ladestasjoner AS.

Tesla med gratis lading for alltid.

Spesiell lader

Ifølge Salto er deres hurtiglader spesiell fordi de hele tiden har hatt brukeren i fokus ved utviklingen av denne laderen. Den skal være så brukervennlig at det er like lett som å fylle bensin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer