Smart og imponerende SUV

Mitsubishi ASX er Outlanders lillebror. Men i skyggen havner den ikke.

ASX har et kompakt ytre, men god plass i kupeen Foto: Cato Steinsvåg
ASX har et kompakt ytre, men god plass i kupeen Foto: Cato Steinsvåg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mitsubishi har solgt mye av den populære SUVen Outlander i Norge. Den har vært blant de største bilene i folkeSUV-klassen og det har dermed vært rom for en litt mindre bil under. Det er nå fylt med ASX som nylig har kommet til Norge.

ASX går rett i strupen på de minste bilene i SUV- og crossover-segmentet som Nissan Qashqai, Peugeot 3008, Skoda Yeti og Toyota RAV4. I likhet med mange av sine konkurrenter kan ASX leveres både med forhjulsdrift og firehjulsdrift.

Toppmodellen

Vi har kjørt en firehjulsdrevet utgave, med den største dieselmotoren på 1,8 liter og 150 hestekrefter. En 115-hesters versjon finnes også av denne. Den har for øvrig det samme dreiemomentet på 300 newtonmeter. Prisen er imidlertid en god del lavere, over 50.000 kroner.

Vår toppmodell var av typen Instyle+. Det står for det høyeste utstyrsnivået og innebærer ting som skinninteriør, navigasjon med hardisk på 40 gigabyte for kart og musikk, stort stereoanlegg, ryggesensor og –kamera, samt bluetooth-basert handsfreesystem for telefon, glasstak og xenonlys. Full pakke omtrent, med andre ord, og kvalitetsfølelsen innvendig er relativt god.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer