Smart oppfinnelse forhindrer feilfylling

I går fortalte vi hva du risikerer ved å fylle feil drivstoff på bilen din. I dag har NAF fått inn et tilsynelatende smart produkt som effektivt skal forhindre fylling av bensin på dieselbiler.

Smart oppfinnelse forhindrer feilfylling
Publisert
Sist oppdatert

Som vi fortalte i gårsdagens artikkel, har diesel-påyllingstuter en større diameter enn bensintuter. Nyere bensinbiler har påfyllingshull som er nøyaktig tilpasset bensintuten. Det betyr at det ikke er plass til dieseltuten, noe som i sin tur sørger for at eiere av nyere bensinbiler slipper å bekymre seg for å fylle feil drivstoff.

Eiere av dieselbiler derimot, har ingen nytte av nevnte størrelsesforskjell - en bensintut kan lett stikkes inn i påfyllingsåpningen til en dieselbil. Og som vi skrev i går, kan bensin i en dieselbil i verste fall føre til store skader med påfølgende utgifter.

Enkel teknologi

Derfor er det svært interessant at Norges Automobil-Forbund (NAF) kan fortelle at de i dag har fått inn det første partiet av et ettermarkedsprodukt ved navn SoloDiesel. Dette produktet skal effektivt forhindre fylling av bensin på dieselbiler.

Smart oppfinnelse forhindrer feilfylling


Ifølge NAF er det en svært enkel teknologi som brukes. SoloDiesel er rett og slett et ekstra lokk som skrus på i stedet for det originale diesellokket. I senter av lokket finner man et hull. Like innenfor randen har produsenten plassert to haker. Disse er utformet slik at en bensintut, med sin begrensede omkrets, rett og slett blir hengende fast i hakenes kroker. Dieseltuten derimot, treffer lengre ut på hakene og kan skyve disse til siden. Når hakene er skjøvet ut til siden, kan tuten presses videre gjennom et indre lokk og tanking er mulig.

Komfortabelt

Men SoloDiesel-lokket tilbyr ikke bare sikkerhet mot feilfylling. I tillegg får man en komfort-funksjon på kjøpet. SoloDiesel-lokket skal kun monteres en gang, og dermed slipper man å skru lokket av og på hver gang man skal tanke.

Ikke låsbart

Ulempen er at SoloDiesel-lokket, i motsetning til en del originale drivstoff-lokk, ikke kan låses. Dermed kan man i teorien risikere hærverk og/eller tyveri av drivstoff.

Passer de fleste modeller

Fordi det ikke finnes én felles standard for bensinlokk, har produsenten av SoloDiesel utviklet fire ulike varianter. Disse skal ifølge NAF dekke en svært stor andel av bilmodellene som finnes på markedet. På NAFs egne sider finner du en tabell som viser om SoloDiesel passer din dieselbil.

Er du NAF-medlem, får du et SoloDiesel-lokk for 295 kroner. Er du ikke medlem må du betale 495 kroner.

Les også: Det finnes flere typer lokk som kan berge deg en sløv dag.

Kilde: Norges Automobil-Forbund

Relaterte artikler:

  • Feilfylling - hva skjer egentlig?
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer