SMART stylet av Brabus

Den lille Smart-bilen er knapt kommet på norske veier før det tyske stylingselskapet Brabus har kastet seg over bilen.

Publisert

Brabus spesialiserer seg på styling av Mercedes, og det er derfor ikke annet enn rett og rimelig at de nsket å gjøre noe mer ut av lille Smart - som er et resultat av et samarbeid mellom Mercedes og klokkeprodusenten Swatch.

Fet frontspoiler

Det mest iøynefallende på Brabus-Smarten er fargen og den fete frontspoileren. Smart ser ut som den reneste gateraceren i Brabus-versjon, men er langt fra det - selv om Brabus ikke kunne la være å gjøre noen endringer på motoren også.

I standardversjon er Smart utstyr med en tresylindret motor på 599 ccm med 40 kW(55 hk). Ved hjelp at et "performance kit" er den bittelille motoren skremt opp til 52 kW(70 hk), med andre ord en litereffekt på godt over 100 hk! I tillegg er dreiemomentet øket fra 80 til 100 Nm ved 2.000 o/min.

Sterk, men treg

Man skulle vel tro at en så liten bil med en såvidt kraftig motor skulle kunne flytte seg relativt kjapt, men tro om igjen. Fra 0 - 60 km/t går det kjapt nok, men opp til 100 km/t går det desto tregere. Brabus oppgir at deres versjon av Smart akselererer fra 0 - 100 km/t på 15,5 sekunder, mot standardbilens 19,2 sek. Toppfarten har dessuten øket fra 135 til 150 km/t.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.