Smart trim

Smart Forfour har morsomme kjøreegenskaper som roper på mer effekt. Brabus har hørt ropet. Nesten.

Publisert
Sist oppdatert

Den sprekeste versjonen av 1,5-literen i Forfour yter 109 hestekrefter. Det kan synes moderat, og bilen tåler mer. Og den tåler nok enda mer enn de 13 nye den får ved hjelp av trimsettet fra Brabus.

Løfter høyere

Nye kamaksler sørger for økt ventilløft, og spenstigere fjærer får fart på ventilene. Litt ny programmering kreves også. I Tyskland koster settet 1.700 Euro (ca. 10.500 Nkr) inkludert montering, og du ender da opp med 122 hestekrefter og økt dreiemoment fra 145 til 160 Nm.

Mer spennende

Det som kanskje er mer spennende enn denne effektøkningen er at det varsles en ren Brabus-versjon av Forfour til våren. Om den vil nøye seg med moderat effektøkning, eller om de vil strekke seg like langt som Mitsubishi gjør med Colt blir spennende. Colt bygges på samme fabrikk som Forfour, og de deler mange komponenter. Colt vil til våren dukke opp med en turboversjon av 1,5-literen som skal yte 150 hestekrefter.

I tillegg til trimsettet fra Brabus dukker en spesialutgave av Forfour med trimsettet ferdig montert opp i et begrenset opplag. Den kalles Edition Sportstyle, og er også den en forsmak på vårens Brabus-Forfour.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer