Småtøff familievogn

Skoda kommer nå omsider med folke-SUVen Yeti. Som vanlig er det mange motorer og mange varianter å velge blant.

Småtøff familievogn
Publisert
Sist oppdatert

LJUBLJANA (DinSide Motor): Yeti, eller den avskyelige snømannen som vi kan kalle den her hjemme, er den første av to store og viktige nyheter fra Skoda i år. Den andre bilen som også lanseres i år er nemlig Superb stasjonsvogn. Med disse to bilene på markedet kan Skoda gå fra å være et stort merke som i dag, til å bli et kjempestort merke.

Hittil i år er Octavia Norges tredje mest solgt bil etter Golf og Avensis, og merket ligger på åttende plass totalt.

Liten, men stor

Yeti er en forholdsvis liten bil, men kan greit fungere som en familiebil for de som ikke har et ekstremt plassbehov. Yeti er 4,22 meter lang, 1,79 meter bred og 1,64 høy. Den har faktisk samme akselavstand som Skoda Octavia. Den totale lengden begrenser plassen innvendig, men fire voksne sitter bra, spesielt takket være rikelig med takhøyde i hele kupéen. På førerplass bør det være mulig for de fleste å finne en god sitteposisjon. Det er rikelig med juseteringsmuligheter.

Bagasjerommet er som man kan se på bildene veldig dypt. Kabinkofferter forsvinner nesten ned innenfor støtfangeren. Vil man ha flatt gulv kan man bestille det, men det reduserer plassen betydelig. Fasongen på baken med den vertikale luken gjør at man også i praksis får et stort bagasjerom. I dag har noen stasjonsvogner så flate bakruter at de nesten ikke er mer praktiske enn en kombikupé.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer