Smertefritt dekkskifte

Flatt dekk? Slitt dekk? Fra sommerdekk til vinterdekk? Bilens sko må skiftes fra tid til annen. Du kan få gjort det hos bensinstasjoner. Men hvis dekket slår seg vrangt og strekningen er lang og øde, er det en fordel hvis du kan gjøre det selv.

Jekk, hjulvinne og noen enkle forholdsregler gjør dekkskifte til en smertefri opplevelse.
Jekk, hjulvinne og noen enkle forholdsregler gjør dekkskifte til en smertefri opplevelse. Vis mer
Publisert

Du sparer dessuten en god del penger ved å gjøre det selv. Hvis du triller inn til en bensinstasjon for å skifte, oppdager du snart at de få minuttene ved jekken blir dyre. Prisene varierer noe, men du kan ikke regne med å få skiftet alle dekkene for så mye under 240 kroner.

Minst 2 ganger i året

Det kan være mange årsaker til at du må fram med jekken og hjulvinna. Hvis du har flaks, slipper du kanskje unna med et par ganger i året: når vinteren er på tur, og når påskeharen har hoppet seg ferdig for året. Men hvis dekkene er slitt, må de også skiftes. Det må de også hvis de er for gamle, eller hvis du har punktert.

Sjekk dekk jevnlig

Du bør sjekke dekkene dine jevnlig. De bør vaskes, og småstein som sitter fast mellom sporene bør fjernes raskt. Ved å gjøre dette, styrer du unna unødig slitasje og skader på dekkene. Vask dem gjerne med såpe og vann. Lufttrykket bør også sjekkes jevnlig. Minst en gang i måneden, og alltid før du setter av gårde på langtur. Dette gjelder også reservedekket. Det er umulig å se hvor mye luft det er i dekket bare ved å betrakte det. Bruk derfor en lufttrykksmåler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer