Snacks fra Honda

Honda leter etter løsninger på de fleste utfordringer bilen stiller overfor samfunnet.

Snacks fra Honda
Publisert
Sist oppdatert

Individuell bytransport kan være så mangt, men mange aktive urbane mennesker har et reelt behov for å kunne legge opp sitt eget løp og ikke være avhengige av kollektivtransport eller sykkel. Derfor finnes en reell etterspørsel etter smarte løsninger og biler som Smart ForTwo, Mini og Fiat 500 har vist at den ikke er neglisjerbar.

Eksempelet VW Up!

Det virker sannsynlig at mer og mer av denne typen transport vil bli av typen "null utslipp" altså i første omgang elbiler. ( Vi snakker om null utslipp direkte fra bilen). Men uansett type drivkilde: Flere produsenter leter etter måter å optimisere forholdet mellom plassbruk og nytte for slike kjøretøyer, slik vi så det eksempelvis med Volkswagens konsept Up!

Honda P-Nut

På bilutstillingen i Los Angeles har Honda stilt ut sitt konsept Personal Neo-Urban Transport (P-Nut), som dermed selvsagt utalles som peanut (peanøtt på norsk). Ingeniørhumor... Den er et produkt av det California-baserte designstudioet Advanced Design Studio som Honda opprettet i Los Angeles allerede i 1975.

Bakhjulsdrift

I likhet med første utgave av Up! fra VW har Honda valgt å utstyre sitt konsept, som vi ser her, med motor i hekken - og bakhjulsdrift. Dermed blir det god plass i front og mulighet også for god benplass bak. Her har vi en konfigurasjon med fører alene i front og to passasjerplasser bak. Bilen er 340 centimeter lang, 175 centimeter bred og 144 centimeter høy.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer