Verdens første Porsche ble ikke solgt

Snakk om auksjonstabbe!

Mange trodde denne unike Porschen skulle gå for 20 milioner dollar. Men en tabbe fra auksjonarius ødela alt.

STILIG: Ingen tvil om at Porsche tenkte på aerodynamikk allerede i 1939. Dette er forløperen til Porsche 356. Bilen var ventet å gå til en samler på auksjon forrige helg, men så ble det bare rot ... Foto: RM Sotheby
STILIG: Ingen tvil om at Porsche tenkte på aerodynamikk allerede i 1939. Dette er forløperen til Porsche 356. Bilen var ventet å gå til en samler på auksjon forrige helg, men så ble det bare rot ... Foto: RM Sotheby Vis mer
Publisert

Før sommeren kunne vi opplyse om at verdens første Porsche skulle ut på auksjon. Og forrige helg var det duket for stor ståhei hos auksjonshuset RM Sotheby's i Monterey, California. Bilen - en Porsche Type 64 fra 1939 - den eneste gjenværende av totalt bare tre produserte biler.

- Dette er det eneste gjenlevende eksemplaret og er personlig kjørt av Ferdinand Porsche, sa auksjonarius og etterlyste et åpningsbud på hele 30 millioner dollar - et tall som sto på skjermene rundt omkring.

Men: Summen var hele 17 millioner dollar mer enn det alle trodde skulle være åpningsbudet – og hele ti millioner mer enn forventet salgspris.

Halve forsamlingen kremtet. Den andre halvparten lo, skriver Bloomberg om stemningen i salen.

Plutselig 70 mill.

I kaoset etterpå viste skjermen at høyeste bud var 30 millioner, så spratt det opp i 40, videre til 50 og 60 - før auksjonarius klinte til og sa 70 millioner dollar.

Det ville i så fall har vært et betydelig høyere bud enn tidenes dyreste bruktbil - en 1962 Ferrari 250 GTO som ble solgt for 48.4 millioner dollar i fjor, på en annen auksjon hos RM Southeby.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer