EleMMent palazzo Superior

Snakk om bobil-luksus!

Lokker det med bobilferie av det mer lukuriøse slaget? Ja, da kan du rulle rundt i denne 68 kvadrameter store doningen.

BOBILFERIE PÅ FØRSTE KLASSE: EleMMent palazzo Superior er 13,7 meter lang, 4 meter høy (6 meter med tak terrassen oppe), 2,55 meter bred og har et totalt boareal på 68 kvadratmeter når veggene skyves ut. Foto: Marchi Mobile
BOBILFERIE PÅ FØRSTE KLASSE: EleMMent palazzo Superior er 13,7 meter lang, 4 meter høy (6 meter med tak terrassen oppe), 2,55 meter bred og har et totalt boareal på 68 kvadratmeter når veggene skyves ut. Foto: Marchi Mobile Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den østerrikske bobil-produsenten Marchi Mobile har tatt den helt ut som for dem som ønsker seg en luksustur på hjul. Doningen heter EleMMent palazzo Superior og er kanskje det ypperste du får av bobiler. Så er den da også kåret til «best flightless private jet».

Svenskene står bak drivlinja. En seksylindret dieselmotor på 600 hester fra Volvo skal hindre at den 26 tonn store bobilen skal lage kø sammen med tyske bobilturister.

SOV GODT: Dobbeltsenga kommer fra en britisk hoffleverandør. Foto: Marchi Mobile
SOV GODT: Dobbeltsenga kommer fra en britisk hoffleverandør. Foto: Marchi Mobile Vis mer
SKY-BAR: Sjekk den takterrassen! Foto: Marchi Mobile
SKY-BAR: Sjekk den takterrassen! Foto: Marchi Mobile Vis mer

Den er 13,7 meter lang, 4 meter høy (6 meter med tak terrassen oppe), 2,55 meter bred og har et totalt boareal på 68 kvadratmeter.

KJØKKEN: Isbitmaskin, kjøleskap, fryser og oppvaskmaskin er selvsagt på plass. Foto: Marchi Mobile
KJØKKEN: Isbitmaskin, kjøleskap, fryser og oppvaskmaskin er selvsagt på plass. Foto: Marchi Mobile Vis mer

Førerhytta er bygd i karbonfiber, og bilen er utstyrt med golvvarme, aircondition, 800 liters vanntank, 800 liters tank for spillvann og 250 liters septiktank.

FUTURISK: Frontruta er formet som et stort co-øye. Du virker til side når du møter denne på smale vestlandsveier... Foto: Marchi Mobile
FUTURISK: Frontruta er formet som et stort co-øye. Du virker til side når du møter denne på smale vestlandsveier... Foto: Marchi Mobile Vis mer
COCKPIT: Førerplassen er ganske minimalistisk i sin utforming. Foto: Marchi Mobile
COCKPIT: Førerplassen er ganske minimalistisk i sin utforming. Foto: Marchi Mobile Vis mer

Helikopter-look

EleMMent palazzo Superior er toppmodellen til det østerrikske selskapet.

Designen er noe helt for seg selv: Den er ment å være en kombinasjon fra verdens motorsport, luftfart og seiling – for å skape et enestående mesterverk.

Cockpiten med digital instrumentering er inspirert av jetfly, men skal være like luksuriøs som i en limousin. Den panoramiske, helikopterlignende frontruten kan bli mørklagt i to trinn ved hjelp av et justerbart solbeskyttelsessystem.

Karosserikonstruksjonen består av en veggtykkelse på 60 mm som skal gi solid isolering både mot kulde og støy.

Tak-terrasse

HELI: Fronten og det store vinduet er inspirert av helikopter. Foto: Marchi Mobile
HELI: Fronten og det store vinduet er inspirert av helikopter. Foto: Marchi Mobile Vis mer

Sky Loungen er et av høydepunktene: Her får de ferierende enestående panoramautsikt takket være et automatisk heissystem som løfter det hele opp fra kroppen. Da har man en inngjerdet takterrasse for å nyte sprudlevann i høyere skatteklasse.

En utvendig trapp fører opp til det romslige dekket som har integrerte salongmøbler og golvvarme for kalde høstkvelder.

SNITTTEGNING: Slik blir den innvendig når veggene er skjøvet ut. Foto: Marchi Mobile
SNITTTEGNING: Slik blir den innvendig når veggene er skjøvet ut. Foto: Marchi Mobile Vis mer

Planløsning

Bobilen kan utvides elektrisk til å bli fire meter. Da får man virkelig stueplass. En av de snasne funksjonene er en stor lounge-sofa som åpenbarer seg når sideveggene skyves ut. Den står selvsagt innen rekkevidde av en bar, et vinskap og en ismaskin.

Ellers har den alt enhver husholdning trenger: Vaskemaskin, tørketrommel og to stk. 42 tommers LED-TV. To generatorer sørger for strømforsyning uansett hvor man befinner seg.

Inni har produsenten lagt til et spesialutviklet resirkuleringssystem som skal holde konstant temperatur i forskjellige soner. Samtidig skal det forhindre overflødig trykk når du skyver ut hele veggene.

Det store hovedsoverommet har en king-size seng, visstnok produsert av samme selskap som leverer senger til den britiske kongefamilien og regnes som den mest behagelige i verden. Det fine italienske sengetøyet er av høyeste kvalitet.

Skapene i soverommet skjuler også et toalettbord og en stor LED-TV.

ROMSLIG: Lounge-sofaen innbyr til gode kvelder. Foto: Marchi Mobile
ROMSLIG: Lounge-sofaen innbyr til gode kvelder. Foto: Marchi Mobile Vis mer

Produsenten kaller badet for et «tilstøtende spa-område». Det er et privat tilfluktssted for eierne og har en 1,5 kvm glasert regndusj. I tillegg skal lysterapi, arkitektoniske speil og spesielle overflater gi en «rolig atmosfære».

At wifi og satelitt-TV er ivaretatt er vel nærmest unødvendig å nevne.

Så var det prisen, da. Den koster 3 millioner dollar over dammen...

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer